Klaus Iohannis le-a mulțumit extremiștilor maghiari Laszlo Tokes și Szilagyi Zsolt pentru susținerea în turul doi (FOTO)

Klaus Iohannis le-a mulțumit extremiștilor maghiari Laszlo Tokes și Szilagyi Zsolt pentru susținerea în turul doi (FOTO)

Klaus Iohannis a transmis pe Facebook un mesaj de mulțumire liderilor maghiari Laszlo Tokes și Szilagyi Zsolt, care și-au declarat recent susținerea pentru candidatul ACL în turul II al prezidențialelor.

„Le mulțumesc domnilor Tőkés și Szilágyi pentru sprijin și încredere!”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa oficială de Facebook.

Recent, europarlamentarul maghiar László Tőkés şi-a anunţat sprijinul pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, declarând că este sigur că va rezolva idealurile secuilor din Transilvania, notează Obiectiv.info.

„Suntem convinşi că domnul Klaus Iohannis, care este minoritar, va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania!”, a declarat László Tőkés.

Szilagyi Zsolt, candidat la Preşedinţia României din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), formaţiune foarte apropiată de Tőkés, a declarat la rândul său că a votat şi va vota şi în turul doi „pentru transilvanizarea României”.

„Nu numai maghiarii, dar și transilvănenii privesc spre Europa. Un stat regionalizat, un stat federalizat român după chipul Germaniei ar fi un stat mult mai eficient”, a declarat Szilagyi Zsolt, candidatul impus de Tőkés pentru preşedinţia României, după turul 1 al alegerilor prezidenţiale.