Klaus Iohannis: Nu concep să fie tranzacționate voturile românilor ca o marfă (VIDEO)

Klaus Iohannis: Nu concep să fie tranzacționate voturile românilor ca o marfă (VIDEO)
Foto: B1 TV

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, referitor la problemele cu votul din diaspora că nu acceptă ca voturile românilor să fie tranzacționate ca o marfă.

”Organizarea votului în străinătate nu a fost o greșeală, ci a fost o intenție pentru a suprima votul în diaspora. Eu nu concep să fie tranzacționate voturile românilor ca o marfă. Din acest motiv am spus că nu voi negocia cu candidații care nu au intrat în turul doi pentru voturi. Ei nu au în buzunar aceste voturi. Aceste voturi sunt la români. Eu îmi doresc votul românilor. ”, a spus Iohannis.

Candidatul ACL a vorbit și despre situația economică a României.

”Săptăma trecută am avertizat că în 2015 Guvernul va trebui să treacă la creștrerea de taxe și impozite pentru a plăti toată cheltuiala. Comisia Europeana avertizează astăzi că deficitul României poate să ajunga în 2015 la 2,8% din PIB, în condițiile în care ne-am angajat la 1,4% din PIB sau va trebui sa crească impozite sau sa scadă cheltuieli.

Iohannis a comentat și propunerile de premier pe care le-a făcut Victor Ponta după ședința Coaliției de guvernare.

”Eu am înțeles așa: dacă e vreme bună e Tăriceanu, daca e vreme rea e Georgescu, daca e vreme grea e Maior. Nu știu cine va fi prim-ministru și cred că este o intreagă amețeală. Și cred că este un tratament curios fată de acești parteneri. Cu domnul Tăriceanu m-am lămurit, probabil următorul pas e sa se inscrie în PSD, doar, doar îl numește prim-ministru.”, a mai declarat candidatul ACL.

Iohannis: Nu concep sa fie tranzacționate voturile românilor