Klaus Iohannis o primește în vizită oficială pe Maia Sandu. Președintele Republicii Moldova vine marți în România

Klaus Iohannis o primește în vizită oficială pe Maia Sandu. Președintele Republicii Moldova vine marți în România
Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, o va primi marți, la Palatul Cotroceni, pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Este prima vizită oficială a Maiei Sandu în România, după alegerile anticipate din 11 iulie.

Maia Sandu, prima vizită oficială în România, după alegerile parlamentare din 11 iulie

„Vizita Președintelui Republicii Moldova este prima vizită oficială în România pe care aceasta o efectuează după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 și are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. Vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relației speciale, privilegiate, de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Consultările politice ale celor doi preşedinţi vor consolida „cooperarea bilaterală excelentă și substanțială la nivel politic, economic și sectorial și vor stimula avansarea proiectelor comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe proiectele menite să conecteze Republica Moldova cu spațiul Uniunii Europene, prin intermediul României, și să aducă beneficii reale și concrete tuturor cetățenilor Republicii Moldova”.

De asemenea, discuțiile cu Președintele Maia Sandu se vor concentra pe măsurile de susținere aprofundată de către România a proceselor de modernizare și de implementare a reformelor democratice promovate de Președintele și Guvernul Republicii Moldova, precum și a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, mai informează Administraţia Prezidenţială.

În luna iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate al președintei Maia Sandu a obținut 52,5% dintre voturi la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova. Scorul a fost cel mai mare obținut vreodată de vreun concurent electoral în istoria alegerilor din R. Moldova.

”Provocările sunt mari, iar oamenii au nevoie de rezultate. Oamenii trebuie să simtă cât mai curând beneficiile unui Parlament curat și ale unei guvernări care chiar se preocupă de problemele populației. Energia de astăzi de la vot trebuie folosită pentru a schimba Moldova și pentru a o transforma într-o țară din care nu doar că nu se mai pleacă, dar în care se și revine”, spunea Sandu, la vremea respectivă.