Klaus Iohannis: Parlamentul să se ţină de cuvânt şi să pice Legea amnistiei și grațierii

Klaus Iohannis: Parlamentul să se ţină de cuvânt şi să pice Legea amnistiei și grațierii

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a adresat luni, într-o conferință de presă, un îndemn către politicieni și către Parlament, să înțeleagă semnalul dat de români prin votul lor și „să judece bine ce au de făcut în zilele următoare”.

„Pe 16 noiembrie, cetățenii României au dat semnalul schimbării profunde. Este unul extrem de puternic, atât pentru mine cât și pentru clasa politică. Eu am înțeles acest semnal dat de cetățenii români. Îi îndemn pe politicieni să ia în considerare acest semnal dat printr-un vot covârșitor, să judece bine ce au de făcut în zilele următoare”, a a declarat liderul PNL.

Acesta a solicitat Parlamentului să pună pe ordinea de zi Legea amnistiei și grațierii și să o pice, dar să ia în discuție și solicitările venite din partea justiției.

„Solicit Parlamentului să se țină de cuvânt și mâine să pună pe ordinea de zi legea amnistiei și grațierii și să o pice. Tot mâine rog Parlamentul să ia în discuție toate solicitările venite din partea justiției și să le încuviințeze pe toate. Rog partidele politice să înceapă urgent discuțiile pe tema votului electronic și a votului prin corespondență. Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat în diasporă”, a mai spus Klaus Iohannis.

Vezi AICI integral prima declarație oficială a lui Klaus Iohannis

Iohannis, mesaj pentru Parlament după câștigarea Președinției

Ultima oră