Președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă marți, la ora 18.00

Președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă marți, la ora 18.00
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va susține marți, la ora 18.00, o conferință de presă la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

Deși nu au fost furnizate detalii despre subiectele pe care le va aborda șeful statului, una dintre principalele teme de ar putea fi gestionarea pandemiei de corobavirus, având în vedere că în România urmează să se desfășoare cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare, începând cu data de 15 ianuarie.

De asemenea, prima tranșă, de 14.000 doze de vaccin Moderna, va ajunge miercuri la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”.Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră.

Cum s-a defășurat până acum campania de vaccinare

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 11 ianuarie a.c.,ora 17.00,este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) –16.896.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) –125.190.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 40 reacții comune și minore.

4.Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 428 comune și minore

Ultimul bilanț al pandemiei de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, marți, 3.697 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național. Un număr de 156 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat pe un interval de 24 de ore, iar în secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internați 1.073 de pacienți depistați cu coronavirus.

Până astăzi, 12 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 676.968 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat marți de GCS, care a precizat că605.045 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.697 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Ultima oră
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei