Lavinia Şandru o ridică în slăvi pe Dăncilă, la TVR 1: ”Mă uit la dumneavoastră şi văd un om care iubeşte mult Europa” / Prezentatoarea ia câte 2.000 de euro pentru fiecare interviu de 30 de minute

Lavinia Şandru o ridică în slăvi pe Dăncilă, la TVR 1: ''Mă uit la dumneavoastră şi văd un om care iubeşte mult Europa'' / Prezentatoarea ia câte 2.000 de euro pentru fiecare interviu de 30 de minute
Foto: Dimitriu Cristi / Facebook

După ce i s-au închinat ode în revista Q Magazine, Viorica Dăncilă e ridicată iar în slăvi, de data aceasta de către Lavinia Șandru, la TVR 1.

Şandru i-a luat un interviu lui Dăncilă, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, informează Adevărul. Înainte să-i adreseze ultima întrebare, prezentatoarea i-a spus social-democratei că vede în ea ”un om care iubește Europa”.

”Mă uit la dumneavoastră şi văd că sunteţi un om care iubeşte Europa foarte mult”, a spus Lavinia Şandru, invitând-o pe Dăncilă să vorbească despre imaginea pe care aceasta o are vizavi de Uniunea Europeană. Premierul a răspuns că vede România în interioriul UE, că nu-și dorește o Europă cu două viteze și că iubește foarte mult România și Europa.

Spre final, Lavinia Șandru i-a mulțumit ”din suflet” Vioricăi Dăncilă pentru interviul acordat.

Firma Laviniei Şandru a fost contractată pentru a realiza 12 episoade de câte 30 de minute. SC Stratcom Media and Film se ocupă în totalitate de realizarea emisiunii, iar TVR1 doar o difuzează. Un episod costă 2.000 de euro, bani primiţi de firma Laviniei Şandru. Adică un total de 24.000 de euro, fără TVA, pentru trei luni de muncă, informează Libertatea.

Acum câteva săptămâni, Q Magazine a publicat un articol semnat de o anume Nora Noapte, în care Vioricăi Dăncilă i se închinau ode. După acest material, revista a primit circa 30.000 de euro de la Consiliul Județean Vrancea, condus de Marian Oprișan (PSD), pentru 250 de exemplare ale unui album de fotografii dedicat Centenarului. (Detalii AICI)

Lavinia Şandru a lucrat până acum un an la Realitatea, post TV cu datorii de peste 100 de milioane de lei la bugetul de stat.

Şandru a divorţat de Darius Vâlcov înainte ca acesta să fie implicat în ancheta DNA de corupţie. Totuși, Vâlcov a chemat-o ca martor în procesul în care, la prima instanță, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Lavinia Șandru a susținut în fața judecătorului că ea și Vâlcov și-au făcut nunta în trei locații și de la fiecare a obținut în jur de 200.000 de euro. Cea mai mare sumă au primit-o la Neptun: 330.000 de euro. Și la botez au primit bani buni, ”dar am avut și cheltuieli”. Ea a recunoscut că și-a trecut în declarația de avere doar ”o mică parte” din aceste sume.
Informațiile au fost făcute publice la acea vreme de către jurnalistul Ionel Stoica, pe pagina sa de Facebook:

”Si Lavinia Sandru, fosta sotie a lui Valcov, a dat o declaratie de martor, tot la solicitarea fostului ministru. Ea a explicat ca la nunta a avut sute de invitati, au facut-o in 3 locatii (Neptun, Slatina si Targu-Mures), iar darul a fost mare.

Lavinia Sandru: “Pentru 2005-2007 au fost sume mari obtinute din darul de nunta, in jur de 200.000 de euro. Cea mai mare suma a fost la Neptun, spre 300.000-330.000 de euro. La botez, care a avut loc in Bucuresti, am obtinut tot in jur de 200.000 de euro, dar am avut si cheltuieli”.

Pentru ca Sandru era deputat in acea perioada a urmat intrebarea fireasca.

Curtea Suprema: Ati declarat aceste sume de bani?

Lavinia Sandru: Stiu ca o mica parte din acestea le-am notat in declaratia de avere. Era o suma pe care am hotarat sa o depozitam pe carduri si sa facem plati. Cred ca era vorba de 150.000-200.000 de euro”.