Legea amnistiei și grațierii a fost respinsă în aplauzele parlamentarilor. Zgonea: Trebuie să înțelegem mesajul dat de popor

Legea amnistiei și grațierii a fost respinsă în aplauzele parlamentarilor. Zgonea: Trebuie să înțelegem mesajul dat de popor

Legea amnistiei și grațierii a fost respinsă, marți, în plenul Camerei Deputaților, în aplauzele aleșilor, relatează B1 TV.

Proiectul de lege privind amnistia si gratierea a fost respinsă marți după amiază în plenul Camerei Deputaților, desi inițial ar fi trebuit să primească votul final miercuri. Picarea rapidă în Parlament a proiectului legii amnistiei și grațierii a fost cerută imperativ luni de președintele ales al României, Klaus Iohannis, care a mizat mult și în campanie pe acest subiect.

În acest sens, au fost înregistrate 293 de voturi în favoarea acestei decizii, un vot „împotrivă” şi o abţinere.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat în urma respingerii proiectului de lege, că acesta a stat nouă luni pentru că ”a fost o voință a liderilor grupurilor politice parlamentare”.

”Aș vrea să înțelegem un mesaj pe care ni l-a dat strada, poporul pe 16 noiembrie: dacă suntem duplicitari nu câștigăm nimic. Cred că cel mai bun lucru făcut azi este că am respins-o”, a afirmat Zgonea

Anterior, marţi, Comisia juridică a decis, în unanimitate, să formuleze raport de respingere la proiectul legii amnistiei şi graţierii.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că reprezentanţii PSD şi ai celorlalte formaţiuni din coaliţie vor vota, marţi, în Parlament, pentru „respingerea definitivă” a legii amnistiei şi graţierii şi pentru încuviinţarea cererilor Justiţiei.

Legea amnistiei și grațierii a fost respinsă în Camera Deputaților