Klaus Iohannis avertizează PSD privind Legile Justiției: Am mai multe opțiuni care pot fi luate în vizor

Klaus Iohannis avertizează PSD privind Legile Justiției: Am mai multe opțiuni care pot fi luate în vizor

Klaus Iohannis vorbește, de la Bruxelles, despre Legile Justiției. Șeful statului a declarat, vineri, că intenționează, în momentul în care aceste legi vor ajunge la el, să facă o primă analiză.

„În prima etapă, am mai multe opțiuni care pot fi luate în vizor”, a spus președintele.

„Nu o să intru în detalii astăzi, dar intenționez în momentul în care aceste legi ajung la mine, pentru că niciuna nu a ajuns la mine instituțional, să fac o primă analiză. Voi face o declarație publică de intenție și atunci o să vă spun un pic mai concret ce anume cred despre anumite demersuri. În prima etapă, am mai multe opțiuni care pot fi luate în vizor.”, a spus Klaus Iohannis.

Legile Justiției au trecut, marți, de Camera Deputaților. Este vorba despre legea 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Luni, Comisia Iordache a votat ca preşedintele României să fie exclus din procedura de numire a conducerii ICCJ, astfel că atribuţiile de revocare şi numire a acesteia îi revin Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). (DetaliiAICI)

Cele trei legi ale Justiţiei intră luni la votul final în plenul Senatului.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)