Liderul PNL cere o ședință online în coaliție pe energie, pandemie și dobânzile mari la împrumuturi. Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan trebuie să își rezolve eventualele probleme în afara coaliției, mai spune Florin Cîțu (surse)

Liderul PNL cere o ședință online în coaliție pe energie, pandemie și dobânzile mari la împrumuturi. Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan trebuie să își rezolve eventualele probleme în afara coaliției, mai spune Florin Cîțu (surse)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL, Florin Cîțu, a solicitat să fie organizată o ședință online la nivelul coaliției pentru a fi abordate problemele din energie, situația pandemică, dar și dobânzile mari de la împrumuturi, spun surse politice pentru B1TV.ro.

Potrivit acelorași surse, liberalul consideră că, dacă într-adevăr există probleme personale între Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan, aceștia trebuie să și le rezolve în afara coaliției.

Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan trebuie să își rezolve eventualele probleme în afara coaliției, ar fi spus Florin Cîțu (surse)

Președintele PSD și prim-vicepreședintele PNL fuseseră protagoniștii unui schimb de replici de la distanță, cu Rareș Bogdan reproșându-le mai multe aspecte social-democraților.

PSD trebuie să înțeleagă că dacă vrea să meargă înainte cu noi trebuie să ne respecte și trebuie să înțeleagă că nu putem decât umăr la umăr, nu încercând să puncteze în spațiul public cine e mai șmecher. Nu merge că unul e șmecher și celălalt decontează costurile. M-a deranjat și poziția lor pe criza energetică. Problemele sunt ale românilor, aici nu poate să câștige PNL sau PSD, trebuie să câștige românii. Ce trebuie să înțeleagă PSD, le-am spus-o și direct, este că în această construcție pe care am făcut-o fără să ne iubim, dar din interes național pentru această țară (…) nu există câștigători și învinși. Putem fi doar împreună câștigători sau învinși pentru că altfel veți vedea retorica AUR care câștigă din influență și cum partidele mainstream, PNL și PSD pot pierde major”, spunea Rareș Bogdan, citat de Digi24.ro.

În replică, Marcel Ciolacu a solicitat „de urgență o ședință a coaliției”.

Am înțeles că Rareș Bogdan a pus batistuța pe globul de cristal și a văzut că se va rupe coaliția peste un an. Hai să îi curmăm suferința! Cer mâine de urgență o ședință a coaliției, pentru că PSD nu răspunde de trecut și a venit la guvernare să construiască pentru oameni. PNL a rămas captiv în paradigma coaliției cu USR, când se războiau cu tănculețe pe covoraș. Românii au alte așteptări! PSD va rămâne principalul partid concentrat pe problemele reale ale românilor din această guvernare!”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe