ALDE a stabilit cine va deschide lista de candidaţi la alegerile europarlamentare

ALDE a stabilit cine va deschide lista de candidaţi la alegerile europarlamentare

Vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, a afirmat luni că deşi nu a fost stabilită încă o listă de oficială a partidului pentru alegerile europarlamentare, cel mai probabil Norica Nicolai va fi cea care va candida de pe prima poziţie.

„Nu, încă nu ne-am apucat de asta. Probabil că și noi la ședințele acestea de sesiune parlamentară pe care le avem cu toate forurile de conducere, cu grupurile parlamentare, o să încercăm să schițăm un calendar. Încă nu avem nimic conturat, pentru că noi încă suntem în proces de organizare în teritoriu, încă se mai fac filiale. Criteriile sunt destul de simple, din punctul meu de vedere – activitate, notorietate, europarlamentari în funcție, adică doamna Norica Nicolai probabil că o să deschidă lista. Vom vedea”, a răspuns Andrei Gerea când a fost întrebat privind un calendar pentru europarlementare, conform hotnews.ro.

De altfel, preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat vineri că partidul se va concentra în următoarea perioadă pe alegerile europarlamentare, întrebat fiind dacă va discuta cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru alegerea unui candidat unic PSD-ALDE la prezidenţialele din 2019.

„Cred că este mai degrabă o interpretare a dumneavoastră a unei declarații făcute de domnul Dragnea și nicidecum nu am avut discuții cu o candidatură la prezidențiale pentru viitor. Această discuție va avea loc, dar e prea devreme. Mai avem mai mult de un an până la alegeri și considerăm că această discuţie nu trebuie să aibă loc. Sigur, în prealabil trebuie să facem o analiză, trebuie să facem sondaje, studii pentru a găsi cea mai bună soluție. Cred că la noi subiectul legat de europarlamentar este unul important. Vreau să văd care sunt temele cu care, cel puțin noi, ceilalți nu mă interesează, dar în partid accentul îl vom pune pe selecția temelor cu care vom merge în campania pentru europarlamentare”, a afirmat, vineri, Călin Popescu Tăriceanu.