Liviu Dragnea face pe victima în scandalul completurilor de la ICCJ: Eu în continuare sper că mai avem niște drepturi în țara asta (VIDEO)

Liviu Dragnea face pe victima în scandalul completurilor de la ICCJ: Eu în continuare sper că mai avem niște drepturi în țara asta (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut marţi o reacţie furibundă la adresa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), instituţie care judecă recursul său în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Dragnea a acuzat faptul că presa şi-a permis să scrie că în vechiul complet, trei judecători ar fi fost împotriva sa, iar doi erau de partea sa, fapt pentru care consideră că trebuia să se autosesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

„Am citit pe un site extraordinar de bine informat și serios că în completul inițial era 3 la 2 în defavoarea mea. M-aș fi așteptat ca CSM să se autosesizeze și să întrebe de unde au aceste informații. Și eu sunt curios. Dacă am ajuns în România să se discute atât de liber și atât de transpartent că unii judecători înainte să înceapă procesul au o opinie formată… Bineînțeles că nu s-a sesizat nimeni, pentru că este din sistem domnul jurnalist.

Dorința mea este ca toți justițiabilii să fim judecați de completuri constituite legal, să nu se ajungă iar la situația ca peste o lună să ne dăm seama că sunt completuri formate ilegal. Nici dreptul de a cere niște lucruri nu se mai acordă. Eu în continuare sper că mai avem niște drepturi în țara asta”, a afirmat Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, vizibil iritat.

Reacţia lui Dragnea vine după ce Instanţa Supremă i-ar fi respins contestaţia privind tragerea la sorţi a noilor completuri de 5 judecători, după decizia CCR.

ICCJ a tras la sorţi noile completuri, inclusiv cel care urmează să dea sentinţa definitivă în dosarul lui Dragnea, imediat după decizia CCR, fără să mai aştepte publicarea şi motivarea deciziei în Monitorul Oficial.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori