Liviu Dragnea a dat PNL termen până la 15 octombrie să se pronunţe pe regionalizarea preliminară

Liviu Dragnea a dat PNL termen până la 15 octombrie să se pronunţe pe regionalizarea preliminară
Foto: evz.ro

Vicepremierul Liviu Dragnea a dat termen PNL-ului până la 15 octombrie să se pronunțe asupra proiectului prin care se realizează o regionalizare preliminară, transmite Mediafax.

Proiectul transmis PNL în urmă cu câteva săptămâni prevede înființarea Consiliilor de Dezvoltare Regională, instituţii preliminare regiunilor care beneficiază de un statut juridic distinct, până când noţiunea de regiune va fi inclusă în legea fundamentală.

Structura Consiliilor de Dezvoltare Regională ar urma să se suprapună configuraţiei judeţelor asociate care vor forma o regiune, astfel încât să fie realizată continuitatea în derularea programelor prin fonduri europene.

Potrivit unor surse USL, Liviu Dragnea le-a transmis liberalilor că mai aşteaptă o discuţie la nivelul grupului de lucru al USL până în 15 octombrie, moment în care va înainta în Guvern proiectul de lege.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”