Liviu Dragnea: Comisiile de buget-finanțe vor ancheta gaura de 10 miliarde de la buget. Programul de guvernare nu este afectat (VIDEO)

Liviu Dragnea: Comisiile de buget-finanțe vor ancheta gaura de 10 miliarde de la buget. Programul de guvernare nu este afectat (VIDEO)

Comisie de anchetă pe urmele celor două rectificări pozitive de anul trecut date de Guvernul tehnocrat! Liviu Dragnea vrea să afle unde sunt cele 10 miliarde care lipsesc din bugetul de stat. A cerut comisiilor de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat să afle unde sunt banii. Până pe 31 ianuarie, parlamentarii se află în sesiune extraordinară.

"Mâine vom avea un Birou Permanent Reunit pentru a repartiza la comisiile de buget acele ordonanţe de rectificare bugetară din 2016, pentru că, până astăzi, nu fuseseră repartizate la comisiile de specialitate şi o să le cerem, înainte de a întocmi raportul, să se consemneze o comisie de anchetă şi să facă o anchetă asupra veridicităţii datelor care au stat la baza celor două rectificări pozitive", a afirmat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: Comisiile de buget-finanțe vor ancheta gaura de 10 miliarde de la buget. Programul de guvernare nu este afectat

#DIRECT_ONE_61a5of#

Liviu Dragnea a reacționat și față de postarea de pe Facebook a fostului premierului Dacian Cioloș în care acesta explica lipsa celor 10 miliarde.

"Am văzut o postare pe Facebook a cuiva care făcea referire la cifre. Îi dau dreptate domnului că se poate vorbi de o gaură când sunt venituri mai mici. Despre asta vorbim. Veniturile erau estimate pe final de an la 231, miliarde lei, la sfârşitul anului veniturile au fost de 221,1 miliarde lei.

Trebuie să explice de ce nu s-au făcut veniturile. Dacă în 23 noiembrie, tu ca Guvern spui că peste o lună veniturile vor fi mai mari, adică 235,4 miliarde lei şi sunt mai mici decât ai spus, cu asta nu se poate juca", a precizat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a ținut însă să precizeze că aceste discuții nu vor afecta cu nimic programul de guvernare pe care l-a prezentat și că măsurile promise vor fi aplicate în continuare în ciuda acestei probleme.