Liviu Dragnea, despre interceptările Hrebenciuc – Șova: „Mare noroc că prostia nu e infracțiune încă în România”

Liviu Dragnea, despre interceptările Hrebenciuc - Șova: „Mare noroc că prostia nu e infracțiune încă în România”

„Mare noroc pentru unii e că prostia nu e infracțiune încă în România”, a declarat marți vicepremierul Liviu Dragnea, întrebat cum comentează interceptările discuțiilor dintre Viorel Hrebenciuc și Dan Șova.

Acesta a făcut afirmațiile la intrarea în sediul PSD, acolo unde a fost convocată o ședință de urgență, în urma demisiei lui Hrebenciuc din Parlament.

Senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat, la solicitarea deputatului Viorel Hrebenciuc, să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru ca deputatul să nu execute o eventuală condamnare, potrivit DNA. Procurorii spun că, în 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-ar fi folosit influenţa faţă de Dan Şova în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis colegului său din PSD, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte. Şova ar fi promis, potrivit DNA, că, în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele partidului, îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un asemenea proiect, în condiţiile în care el nu poate deveni ministru al Justiţiei din cauza dosarului penal în care are calitatea de suspect.

Vezi AICI interceptări din dosar

Dragnea: Mare noroc că prostia nu e infracțiune încă în România