Liviu Dragnea, despre organizarea unui Congres de urgență: Nu resping ideea. Este important ce vrea majoritatea (VIDEO)

Liviu Dragnea, despre organizarea unui Congres de urgență: Nu resping ideea. Este important ce vrea majoritatea (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că nu respinge ideea de a fi organizat un Congres mai devreme de luna noiembrie.

Declarația lui Dragnea vine în contextul în care tot mai mulți sociali-democrați au cerut Congres de urgență.

„Eu am vorbit cu o parte dintre ei. Unii au argumente seriaose, unul dintre aceste argumente, care mi-e mi s-a părut serios, este că ne trebuie cel puțin o lună jumate pentru a pregăti candidaturile pentru alegerile locale. O să vorbim foarte serios (n.r. despre Congres) marți, în Biroul Permanent. Nu resping ideea, este important ce vrea majoritatea„, a spus Dragnea.

Liderii PSD din teritoriu au început să ceară Congres PSD pentru alegerea unei conduceri, dar și pentru lămurirea situației cu UNPR, dacă va candida alături de PSD sau singuri în alegeri.

Ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, vrea organizarea Congresului Extraordinar al PSD mai devreme de luna noiembrie.

Acesta precizeză că în teritoriu se vrea acest congres pentru că sunt multe unități administrative și trebuie să existe o organizare privind alegerile de anul viitor.

Şi Ionel Arsene, președintele PSD Neamț şi-a exprimat aceeaşi dorinţă.

„Pentru PSD este oportun un Congres cât mai curând care să genereze un președinte legitimat prin voturile membrilor organizațiilor social-democrate. Este nevoie ca partidul nostru să intre într-o nouă etapă, în care să reușim să rezolvăm problemele pe care le avem acum. PSD, ca organizație, se află într-un moment de răscruce în care trebuie să găsească cea mai bună soluție de adaptare a profilului partidului la realitățile politice și sociale ale României”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ionel Arsene.

În privinţa viitorului lider al partidului, şeful PSD Neamţ consideră că Liviu Dragnea este cel mai potrivit pentru a îi conduce pe social-democraţi.

Liviu Dragnea, despre organizarea unui Congres de urgență

Ultima oră
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea
12:43 - Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale
12:37 - Ionuț Moșteanu (USR PLUS), despre premier: L-a demis pe Octavian Berceanu de la Garda de Mediu și l-a înlocuit cu fiul unui primar PNL care și-a făcut averea tăind păduri. Ăsta e Florin Cîțu! (VIDEO)
12:24 - Florin Cîțu, despre USR PLUS: Cu fiecare zi în care mă atacă pe mine și pe președintele Klaus Iohannis și susțin AUR, sunt responsabili pentru ce se întâmplă (VIDEO)
12:17 - Incendiu la rafinăria Lukoil de la Ploiești. A fost emis un mesaj Ro-Alert