PSD și ALDE, acord asupra OUG privind Fondul Suveran de Investiții. „E cel mai important proiect de la intrarea României în UE”

PSD și ALDE, acord asupra OUG privind Fondul Suveran de Investiții. E cel mai important proiect de la intrarea României în UE

Liviu Dragneaa declarat că în ședința de Guvern de săptămâna viitoare va fi adoptată OUG pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții.

”E de foarte mare importanță și trebuie analizatfoarte bine. Ne-am întâlnit și cu politicieni din Polonia să vedem la ei cum funcționează Fondul, dar la ei e oarecum diferit de ce vrem noi.

E forma finală. Am decis câteva modificări de formă și noi credem că e un cadru care anulează orice risc pentru societăți. E un cadru ca acest Fond să contribuie la dezvoltarea acestei țări, așa cum și în alte țări unde aceste fonduri există, ele contribuie la dezvoltarea țărilor respective.

Săptămâna viitoare în prima ședință de Guvern va fi adoptată Ordonanța și imediat după publicarea în Monitorul Oficial vor fi discuții despre Hotărârea ce va sta la baza funcționării Fondului. Funcționarea efectivă va începe din 2019.

Nu au fost obiecții dintr-o parte sau alta, am convenit împreună că e un aspect de o importanță uriașă, au fost reformulări ale unor articole pentru a nu exista interpetări negative nici în anii viitori.

Nu e vorba în OUG despre câte companii intră în Fond, ci reglementează cadrul general pentru înființarea acestuia în România”, a explicat președintele PSD.

La rândul său, Adrian Gerea (ALDE) a susținut că Fondul Suveran de Investiții e cel mai important proiect pentru România de la intrarea țării în UE: ”Ca în cazul Legii Offshore, am discutat ca parteneri asupra acestui proiect. Cred că e cel mai important proiect de țară de la intrarea României în UE. Au fost discuții aplicate pe proiectele pe care noi le-am pus pe hârtie”.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”