Liviu Dragnea: Le voi propune colegilor mei să nu votăm moțiunea de cenzură PNL. Ponta vrea să rămână în fruntea Guvernului

Liviu Dragnea: Le voi propune colegilor mei să nu votăm moțiunea de cenzură PNL. Ponta vrea să rămână în fruntea Guvernului
Foto: B1 TV

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a făcut duminică un apel către colegii de partid să nu voteze moţiunea de cenzură care va fi depusă de PNL luni în Parlament.

 Dragnea susţine că Ponta nu vrea să părăsească guvernarea şi nici partidul.

De asemena, președintele interimar al PSD a precizat că premierul are susținerea sa.

„(n.r. Susținerea)  mea personală o are mâine în CEX. Vom discuta poziția partidului față de eventuala sau anunțata moțiune de cenzură PNL. Eu le voi propune mâine colegilor mei să nu votăm moțiunea de cenzură dacă aceștia o vor depune.

Ponta, așa cum a anunțat pe rețeua de socializare pe care a folosit-o, își menține punctul de vedere și anume că vrea să rămână în funtea Guvernului. PSD, cum am spus și eu zilele trecute, nu vrea să părăsească guvernarea”, a spus Dragnea.

Reacţia lui Liviu Dragnea vine după ce liberalii au anunţat că vor depune o nouă moţiune de cenzură în Parlament. Pentru ca aceasta să treacă, PNL are nevoie de acordul a 139 de aleşi. Co-preşedinţii PNL susţin că tema moţiunii este legată de lipsa credibilităţii guvernului Ponta.

„Eu nu am niciun semnal că de la ALDE, UNPR n-ar exista susținere pentru actuala coaliție de guvernare”, a mai adăugat Dragnea.

În primavară, opoziţia a mai încercat să trimită acasă cabinetul Ponta, însă fără succes. Moțiunea de cenzură dezbătută şi supusă votului în iunie a fost votată de mai puţini parlamentari faţă de cei care au semnat iniţial.

Liviu Dragnea a ţinut să facă lămuriri şi despre speculaţiie care au apărut în presă din care reieşea că la PSD a avut loc o întâlnire de taină fără Victor Ponta. Preşedintele interimar al PSD a spus că s-a întâlnit astăzi cu premierul și i-a urat La mulţi ani.