Liviu Dragnea, cu ocazia Zilei NATO: România are un loc aparte în….

Liviu Dragnea, cu ocazia Zilei NATO: România are un loc aparte în....

Lideru PSD, Liviu Dragnea, a precizat, cu ocazia zilei NATO că România are un loc aparte în interiorul Alianţei Nord-Atlantice, acest lucru datorându-se eforturilor conjugate pe care

Guvernul şi Parlamentul le-au susţinut constant în ultimii ani.

De asemenea, el a reamintit că anul acesta se marchează 14 ani de când România e stat membru al NATO.

Astfel, Dragnea consideră că ţara noastră şi-a câştigat statutul de aliat solid şi credibil prin respectarea în întregime a angajamentelor asumate la nivelul Alianţei.

„Anul acesta, Ziua NATO are o însemnătate cu totul și cu totul specială. Este un moment în care ne amintim, deopotrivă, de ceea ce reprezintă Alianța pentru securitatea cetățenilor României, dar și de contribuția și rolul determinant al țării noastre în asigurarea stabilității în regiunea în care trăim. România are un loc aparte în interiorul Alianței. Și acest lucru se datorează în bună măsură eforturilor conjugate pe care Guvernul și Parlamentul României le-au susținut constant în ultimii ani. Anul acesta celebrăm 14 ani ca stat membru al NATO, care și-a câștigat statutul de aliat solid și credibil prin respectarea în întregime a angajamentelor asumate la nivelul Alianței. Pentru România, 2018 este al doilea an consecutiv în care alocăm 2% din PIB pentru apărare, măsură pe care am susținut-o personal, fără ezitare, în forurile decizionale. România contribuie substanțial la securitatea Alianței, prin participarea la misiunile și operațiunile NATO, fiind astăzi al patrulea contributor aliat în Afganistan. Acest efort a fost și va fi în continuare susținut de majoritatea parlamentară și prin acest lucru demonstrăm tuturor cetățenilor că România devine un furnizor solid de securitate în regiunea noastră, cu un aport semnificativ în contracararea tuturor amenințărilor. Așadar, avem toate motivele să celebrăm, anul acesta, Ziua NATO în România cu încredere spre viitor. O Românie prosperă pentru cetățenii săi este o Românie care a dovedit că poate asigura securitate și stabilitate în interiorul său, în interiorul Alianței și în proximitatea imediată”, a transmis liderul PSD pe pagina sa de Facebook.