Nou termen în procesul lui Dragnea. DNA a cerut reaudierea șefului PSD

Nou termen în procesul lui Dragnea. DNA a cerut reaudierea șefului PSD
foto: hepta.ro

Curtea Supremă a reluat, luni, judecarea dosarului ”Protecția Copilului Teleorman”, în care liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Din cei 11 inculpați, doar Dragnea și Olguța Șefu vor să dea declarații în fața completului de cinci judecători. DNA a cerut reaudierea liderului social-democrat, informează stiripesurse.ro. Un nou termen a fost stabilit pentru 18 martie.

Apelul în acest dosar a început cu cinci luni întârziere, din cauza scandalului completurilor de cinci judecători.

În primă instanță, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica. Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate. Femeile lucrau la sediul organizației PSD Teleorman, dar erau plătite de DGASPC Teleorman.

Procurorii DNA susțin că Dragnea, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman. El ar fi fost cel care a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul instituției. În plus, mai susțin anchetatorii, Dragnea a contribuit, prin influența sa, la menținerea celor două angajate în funcție la DGASPC Teleorman, deși, de fapt, ele lucrau la PSD Teleorman.

Urmăriți B1TV.ro și pe