Liviu Dragnea: Oferta pentru UNPR rămâne valabilă – fuziune prin absorbție

Liviu Dragnea: Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbție
foto: aktual24.ro

Președintele social-democraților Liviu Dragnea a declarat a finalul CExN al PSD că oferta de fuziune prin absorție pentru UNPR rămâne valabilă, arată agerpres.ro.

Am decis ca în continuare să ne menținem oferta pe care nu am schimbat-o niciodată de a aștepta o poziție din partea conducerii UNPR. Dacă vine într-un timp util, suntem deschiși la discuții în continuare. (…) Noi nu stăm degeaba, noi în continuare am stabilit azi programul pentru vară — în această lună se iau concediile de vară pe o perioadă foarte scurtă, în așa fel încât de la 1 august începe activitatea politică și de organizare care se va finaliza în noaptea alegerilor. Dacă într-un timp rezonabil va fi o clarificare din partea colegilor de la UNPR, noi suntem prezenți și participăm la discuții, dacă nu, programul nostru merge în continuare. PSD va merge singur. Dacă colegii de la UNPR vor dori să discutăm despre fuziune, va fi tot PSD-ul la alegeri cu liste proprii pentru PSD", a explicat șeful social-democraților.

Acesta a spus explicit că o alianță cu UNPR iese din discuție.

"Am văzut că și dumnealor agreează ideea de fuziune, am înțeles că trebuie să decidă cu cine vor să o facă. Dacă nu vor să o facă cu noi, noi o să ne "chinuim" singuri și o să ne prezentăm singuri la alegeri. Cu colegi de la UNPR am colaborat foarte bine până la alegerile locale, când ceva s-a întâmplat în univers și brusc au început discuții între UNPR și PNL. Noi nu facem oferte, noi încercăm să ducem la capăt o discuție mai veche despre fuziune. În momentul în care se va face o fuziune, toți membrii UNPR care vor să accepte aceasta devin membri PSD și se supun regulilor din organizații. Nu putem să facem o fuziune în care un membru PSD are drepturi mai mari decât un alt membru PSD, fiecare organizație va decide care sunt propunerile pentru listele parlamentare. (…) Pe de altă parte, sub nicio formă nu voi lansa în spațiul public oferte în care să intru în licitație politică, așa ceva n-o să fac, cu toate riscurile", a continuat Dragnea.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)