Liviu Dragnea: Premierul Olandei a venit în România ca să ne jignească (VIDEO)

Liviu Dragnea: Premierul Olandei a venit în România ca să ne jignească (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Liviu Dragnea a reacționat sâmbătă la declarațiile premierului olandez Mark Rutte, potrivit cărora România nu este pregătită să intre în Spațiul Schengen din cauza situației statului de drept din țara noastră.

”L-ați auzit pe premierul Olandei cum a venit în țara gazdă ca să ne jignească din nou. Pun și eu o întrebare: Ce s-a întâmplat în Olanda, unde în sistemul bancar s-au spălat miliarde de euro? Aia nu este corupție? Ce au făcut băncile, au negociat cu procurorii.

Unii spun că supărarea vine pentru că noi n-am vrut să le vindem portul Constanța.

Președintele Franței spunea că este îngrijorat de ce se întâmplă în România. Și eu sunt îngrijorat că în fiecare zi, mii de francezi sunt bătuți de jandarmi pe străzile din Paris.

De ce credeți că preșdintele Românei nu l-a pus la punct nici pe premierul Olandei, nici pe Președintele Franței? Pentru că este slugă.

Speranța lui este la stăpânii de la Bruxelles care să îi apere.

Nicio legătură nu are intrarea nostră în Schengen cu statul de drept”, a declarat Liviu Dragnea, la mitingul PSD de la Galați.

Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat, joi, la Summitul UE de la Sibiu, că România nu este pregătită să adere la zona de liberă circulaţie.

„Când vă veţi conforma tuturor regulilor statului de drept, democraţiei. Nu mergeţi în direcţia corectă în acest moment”, a răspuns oficialul olandez, întrebat de jurnaliști când va fi România pregătită să fie admisă în Schengen.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:43 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic, despre legile destinului și semnificația misiunii personale (VIDEO)
23:56 - Comisarii ANPC au propus închiderea a cinci supermarketuri din sudul litoralului, pentru nereguli importante
23:35 - Florin Salam, reacție din spital la știrea falsă că ar fi murit: „Există persoane care stau cu adevărat cu grija mea. Le spun că sunt bine” / „Luați în serios problema asta cu Covid-ul” (VIDEO)
23:16 - Alina Mungiu Pippidi, despre scenariile privind evoluția războiului din Ucraina: „Sunt semne foarte clare că în acest an nu se va întâmpla nimic decisiv” (VIDEO)
22:30 - Simona Halep, în finala turneului de la Toronto. A învins-o pe Jessica Pegula după un meci epuizant
22:09 - Suporterii celor de la Petrolul și Rapid s-au atacat pe străzile din Ploiești. Bătaia, întreruptă de intervenția în forță a jandarmilor
21:39 - David Popovici, mesaj emoționant după performanţa de la Roma. Sportivul român, lăudat la superlativ în presa italiană: „David Popovici nu e om, e de pe altă planetă!”
21:16 - Florin Salam: „Dragilor. Voi fi scurt și la obiect. Nu. Nu am murit. Rușine Pro TV” / Ulterior, manelistul a șters postarea
20:43 - Fiica lui Florin Salam neagă informația că celebrul manelist a murit, după ce PRO TV dădea ca sigură moartea interpretului
20:30 - David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial