Dragnea: Cine ne bagă în ureche otrava autodesconsiderării? Cei care mor de grija noastră?

Dragnea: Cine ne bagă în ureche otrava autodesconsiderării? Cei care mor de grija noastră?

Liviu Dragnea a declarat, marţi, în şedinţa solemnă, că unii vor să ne convingă că noi ne-am născut ieri sau că nu am făcut nimic de-a lungul istoriei, iar Unirea a fost un eveniment cu totul întâmplător şi neverosimil.

”Cine ne bagă în ureche otrava autodesconsiderării? (…) Sunt aceiaşi care nu vor ca România să-şi găsească liniştea”, a afirmat șeful PSD.

Sunt unii care cred că România există doar de ieri sau care cred că România există doar de la 1918. E adevărat, în 1918, după un război crunt, teritoriile istoric româneşti s-au integrat într-un singur stat. Dar România nu s-a născut atunci. Am văzut că în ultimii 28 de ani, în numele unui aşa-zis adevăr, care ar fi urmărit să dea la o parte naţionalismul propagandei comuniste, unii vor să ne convingă că noi ne-am născut ieri sau că nu am făcut nimic de-a lungul istoriei, iar Unirea a fost un eveniment cu totul întâmplător şi neverosimil, că românii din Transilvania, din Basarabia, din Bucovina nici nu au vrut de fapt să se unească cu vechiul regat. (…)Cum vrem noi să credem în viitorul nostru, dacă suntem învăţaţi să nu credem în trecutul nostru? Şi cine ne bagă în ureche otrava autodesconsiderării? Cei care ne iubesc ţara, cei care mor de grija noastră? Nici vorbă! Sunte aceiaşi care nu vor ca România să-şi găsească liniştea”, a spus Liviu Dragnea, potrivit news.ro

Ultima oră