Democrație ca-n PSD: După ce a pierdut șefia ASF, Viorel Ștefan e „invitat” să-și țină gura. Dragnea: Dacă Ștefan și colegii lui ar învăța să fie mai tăcuți, ar fi mult mai bine

Democrație ca-n PSD: După ce a pierdut șefia ASF, Viorel Ștefan e invitat să-și țină gura. Dragnea: Dacă Ștefan și colegii lui ar învăța să fie mai tăcuți, ar fi mult mai bine

Deși vicepremierul Viorel Ștefan era aproape sigur ca va prelua șefia ASF, PSD-știi au venit cu o altă propunere: Leonardo Badea, actualul șef interimar al instituției. Anunțul a fost făcut luni seară de Liviu Dragnea, după ședința CEx a PSD. Liderul social-democraților a explicat faptul că a fost ales Badea pornind de la ”o problemă delicată umană”: Badea renunțase la mandatul de parlamentar tocmai pentru că i se promisese că va primi această funcție.

Viorel Ștefan pare a fi marele perdant din toată aceasta afacere. Asta în condițiile în care este vizat și de remanierea pregătită de Liviu Dragnea.

Se pare că Ștefan nu s-a împăcat deloc cu acest curs al evenimentelor și se zbate în continuare să obțină șefia ASF, temă asupra căreia s-așipronunțat: „Proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF. Nu este o noutate că mi-am depus candidatura pentru preşedinţia ASF”.

Întrebat în legătură cu afirmațiile lui Ștefan, Liviu Dragnea a răspuns: ”dacă domnul Viorel Ștefan și colegii lui, la experiența pe care o au, ar învăța să fie mai tăcuți, ar fi mult mai bine”.

ASF reglementează piețe de peste 20 miliarde de euro, iar șefii instituției încasează lunar salarii care ajung și la 14.000 de euro.