Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a ezitat să vină în Parlament cu remanierea Guvernului. Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea

Liviu Dragnea: Viorica Dăncilă a ezitat să vină în Parlament cu remanierea Guvernului. Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că premierul Viorica Dăncilă nu a fost de acord cu varianta restructurării guvernului pentru că nu era sigură pe majoritatea din Parlament.

”În coaliție, la noi în partid, am susținut, aproape toți, că cea mai eficientă procedură este remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului, și erau mai multe variante. Ceea ce ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată să respingă miniștri pentru că n-au ținută.

În coaliție, la noi în partid, am susținut, aproape toți, că cea mai eficientă procedură este remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului, și erau mai multe variante. Ceea ce ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată să respingă miniștri pentru că n-au ținută.

Doamna prim-ministru a ezitat să vină în Parlament cu această procedură. Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea. Noi i-am prezentat, documentat, cum stăm cu majoritatea, adică nu sunt probleme. Și ar fi fost, pentru Guvern, în primul rând, un mesaj de forță foarte serios. Adică nu stăm la discuție cu Iohannis”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, potrivit G4 Media.

În acest context, social-democratul a insistat că PSD are majoritate în Parlament.

”Dar eu nu o să îmi permit niciodată să forțez un prim-ministru. E o decizie pe care trebuie să o ia. Dacă un prim-ministru nu e foarte sigur pe o decizie, nu trebuie forțat. Dar s-a văzut ieri care e situația, în Camera Deputaților. Noi la Senat, PSD și ALDE, avem în plus 13. Deci pe plenul reunit, avem 20-30 de voturi în plus”, a mai spus Liviu Dragnea.

Ultima oră
11:56 - Cristian Diaconescu: Gruparea condusă de Eugen Tomac a încercat în mod abuziv preluarea conducerii PMP. Mi-a blocat accesul pe pagina de Facebook a partidului
11:46 - Unde se grăbea polițistul atunci când a lovit-o mortal pe Raisa, pe trecerea de pietoni. Noi detalii din anchetă (VIDEO)
11:40 - Un tânăr de origine română a murit după ce a căzut de la etajul 9, în Rusia. Băiatul era campion la CS:GO
11:17 - Șeful Poliției Capitalei: Nu se impunea prezența a doi polițiști în mașină. Agentul cunoaște tot ce a făcut în acea zi, el e singurul în măsură să răspundă, iar asta în fața procurorului de caz (VIDEO)
11:13 - Dan Negru se lansează în politică? Anunț de ultima oră: „Frica oprește viața! Și eu am obosit un pic”
11:11 - Cod galben și portocaliu de viscol și ninsori, valabil până marți în România. Harta județelor aflate sub avertizarea ANM
11:04 - Lucian Bode: Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă. Avem un deficit de personal uriaș, aproape 30.000 de funcții (VIDEO)
10:51 - GCS a anunțat bilanțul provizoriu: Peste 8.000 de cazuri de COVID-19 și 17 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore
10:32 - Totul despre viața personală a lui Raed Arafat. Cine îl așteaptă acasă și care este motivul pentru care nu s-a însurat niciodată
10:31 - Lucian Bode, despre minorele spulberate pe trecere de un polițist: Sentimentul pe care îl simt e unul cutremurător. Am sprijinit nemijlocit procurorul. Agentul nu executa o misiune urgentă (VIDEO)