Ludovic Orban a demisionat din funcția de președinte al Camerei Deputaților: „Gruparea demolatoare din jurul lui Cîțu, cu sprijinul președintelui Iohannis, este pregătită să calce în picioare democrația în România”

Ludovic Orban a demisionat din funcția de președinte al Camerei Deputaților: Gruparea demolatoare din jurul lui Cîțu, cu sprijinul președintelui Iohannis, este pregătită să calce în picioare democrația în România
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban și-a anunțat, miercuri, demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Fostul lider PNL a declarat că a demisionat deoarece nu poate fi părtaș ” la acest proiect nebunesc care aruncă România în aer și lasă românii fără guvern și instituții”.

„Motivul principal al demisiei mele e legat de faptul că nu mai pot fi părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL, decizii care nu au nici o legătură cu angajamentele PNL din campania electorală.

Am promis românilor 4 ani de stabilitate, pace politică, în care să construim, să investim, să asigurăm creșterea veniturilor cetățenilor, un salt în dezvoltarea României.

Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susținut pe Cîțu, în frunte cu Iohannis? Au impus o conducere împotriva voinței reale a membrilor PNL și și-au încălcat toate agajamentele luate în fața cetățenilor. Eu nu pot fi părtaș și complice la decizii care trebuia să mă facă să încalc legea”.

Atac în cascadă la adresa lui Florin Cîțu

Acesta a criticat noua conducere a PNL și pe președintele Klaus Iohannis, precizând că nu poate fi părtaș la ce se întâmplă în partid și în țară:

„Nu pot să fiu părtaș la trădarea cetățenilor români care și-au exprimat încrederea în PNL, nu pot să fiu complice la decizii care trebuiau să mă forțeze să încalc democrația numai pentru interese meschine politicianiste.

Nu mai pot să exercit funcția de președinte al Camerei Deputaților din partea PNL, atât timp cât gruparea demolatoare din jurul lui Cîțu, cu sprijinul președintelui Iohannis, după ce au încălcat în picioare democrația în PNL este pregătită să calce în picioare democrația în România.

Nu pot să fiu părtaș la ceea ce s-a întâmplat și urmază să s eîntâmple în România, care în decurs de trei luni, cu o tradiție de 146 de ani a fost total decredibilizat, în care o coaliție formată cu mare dificultate de centru dreapta a fost fcută praf și nu pot să fiu părtaș la acest proiect nebunesc care aruncă România în aer și îi lasă pe cetățenii români fără Guvern și fără intituții care să le apere viața, sănătate, drepturile și libertățile”, a declarat Ludovic Orban.

Ce spune Ludovic Orban despre formarea unui nou partid

Întrebat dacă va forma un nou partid, Ludovic Orban a răspuns:  „Eu sunt membru al Biroului Executiv, obligația secretariatului general este să convoace pe toți membri la ședințe. În afară de whatsapp există telefon. Pur și simplu n-au vrut să mă cheme.

Cu siguranță că voi participa la toate acele ședințe în care se vor discuta lucruri importante. Acțiunea mea în viitor depinde în mare măsură de ceea ce se va întâmpla.

Dacă se persistă în aceată ambiție nebunească de a impune un premier precum Florin Cîțu, care în momentul de față practic nu mai are încredere decât de 10%, având un grad de respingere uriaș, eu nu pot fi partaș la un astfel de proiect antidemocratic. Nu poți să fi prim ministru și să conduci un guvern când 70% din cetățeni sunt împotriva ta”.