Ludovic Orban, atac la Dan Voiculescu: A pătat imaginea USL prin problemele lui cu legea

Ludovic Orban, atac la Dan Voiculescu: A pătat imaginea USL prin problemele lui cu legea

Apar şi primele reacţii politice după condamnarea lui Voiculescu la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Deputatul liberal Ludovic Orban lansează un atac dur la adresa fondatorului PC despre care spune că a pătat imaginea USL prin problemele sale cu legea.

Orban l-a acuzat pe Voiculescu că a acţionat doar în interes personal şi că a avut o conduită imorală. Deputatul liberal a reamintit că s-a opus asocierii dintre PNL şi PC tocmai din cauza lui Dan Voiculescu.

„Pentru că a fost colaborator al Securității, întreaga conduită politică a sa a fost una imorală, nu a respectat niciun fir călăuzitor decât interesul personal. Am plătit prețul poziției publice, nu încerc nicio satisfacție că se dovedește că am avut dreptate și că cei care au susținut înțelegerea nu au avut dreptate” , a spus Orban, potrivit ziare.com.

Totodată, Ludovic Orban l-a acuzat pe Dan Voiculescu de „jecmănire a banului public” şi de faptul că a încercat ani de zile să evite justiţia.

„Au fost subterfugii procedurale care i-au și enervat pe judecători. Dacă un om încearcă să se sustragă procedurilor, nu face decât să îi enerveze pe judecători”, a mai spus Orban.

Deputatul liberal le-a cerut procurorilor să dea drumul la dosare, indiferent de numele persoanelor anchetate.

Ultima oră
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „Peste 1.500 de cazuri pe zi”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice
19:13 - Reluarea programelor bilaterale și a dialogului la nivel guvernamental, principalul subiect de pe agenda vizitei ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, la Chișinău