Ludovic Orban: Evaluările pe care le avem arată că ritmul de creştere a numărului de persoane diagnosticate cu Covid-19 se va reduce (VIDEO)

Ludovic Orban: Evaluările pe care le avem arată că ritmul de creştere a numărului de persoane diagnosticate cu Covid-19 se va reduce (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, zi în care România a înregistrat un nou record negativ în privința cazurilor de Covid-19 – 4.848 în 24 de ore – că evaluările pe care le are Guvernul arată că ritmul de creştere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus se va reduce.

Ludovic Orban spune că numărul cazurilor de Covid-19 va scădea

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că au fost depistate4.848de cazuri noi de COVID-19 la nivel național la un număr de 37.025 teste efectuate în 24 de ore, stabilindu-se astfel un nou record negativ. În acest context, prim-ministrul României a declarat că evaluările pe care le are Guvernul arată că ritmul de creştere a cazurilor de COVID-19 se va reduce.

„Opinia pe care o avem şi evaluările pe care le avem sunt acelea că ritmul de creştere a numărului de persoane infectate se va reduce. Noi, în general, analizăm datele la săptămână, nu analizăm datele de la zi la zi, pentru că nu există o anumită ritmicitate în ceea ce priveşte prezentarea către direcţiile de sănătate publică a rapoartelor. Adică ele nu sunt neapărat culese din ziua anterioară. Exudatul nazo-faringian care se recoltează poate fi recoltat şi cu două zile înainte şi testarea să fie transmisă cu o oarecare întârziere”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Vor fi carantinate anumite localități

Întrebat dacă se are în vedere carantinarea unor localităţi sau zone, premierul a explicat: „Cu siguranţă. Deja s-au şi luat decizii de carantinare a unor sate, a unor localităţi. Şi, când va fi necesară decizia de carantinare, o vom lua”.

Totodată, premierul a mai spus că nu se are în vedere revenirea la starea de urgență, ci adoptarea unor măsuri locale, acolo unde este cazul.

„În Bucureşti, de exemplu, şi în alte oraşe mari, cum este Cluj, cum este Iaşi, Târgu Mureş, s-au adoptat măsurile care sunt prevăzute în legislaţie şi în hotărârea de Guvern privitoare la prelungirea stării de alertă: obligaţia portului măştii, inclusiv în spaţii deschise, derularea învăţământului în sistem online. De asemenea, închiderea anumitor tipuri de activităţi, teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, sunt măsuri prevăzute tocmai pentru a reduce riscul de răspândire. Odată implementate aceste măsuri, avem convingerea că vom reduce numărul de persoane care se îmbolnăvesc”, a mai spus Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban: Evaluările pe care le avem arată că ritmul de creştere a numărului de persoane diagnosticate cu Covid-19 se va reduce

Ultima oră
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile
18:05 - Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19
18:00 - De ce o sfătuiește Mitică Dragomir pe Simona Halep să se retragă din tenis
17:46 - Ursula von der Leyen a vizitat Spitalul Universitar împreună cu premierul Florin Cîțu și cu președintele Iohannis