Ludovic Orban, întâlnire importantă cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, la Bucureşti (FOTO, VIDEO)

Ludovic Orban, întâlnire importantă cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, la Bucureşti (FOTO, VIDEO)

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a avut marţi o întâlnire cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. Aceasta a venit înainte de întrevederile oficiale pe care oficialul european le are la Bucureşti cu premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a arătat că discuţiile s-au axat pe integrarea României în spaţiul Schengen, rezoluţia Parlamentului European privind România, raportul MCV, cât şi preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie.

„A fost o întâlnire semioficiala, săzicem. Îlcunosc pe Antonio Tajani de când era comisar european pe transporturi, iar eu eram ministru al Transporturilor. Am avut o discuţie aseară. În primul rand, am discutat de integrarea României în Schengen, i-am multumit căe susţinător al României. A doua tema a fost rezoluţia din Parlamentul European. „, a arătat Ludovic Orban într-un comunicat de presă.

Cei doi au mai luat in discutie şi ultimul raport MCVşi, nu în ultimul rând, despre efectele remanierii guvernului cu doar o lună înainite ca ţara noastră să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

„Evident, am discutat şi de preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi de ultima remaniere şi ne-am întrebat în ce măsurăaducerea atâtor miniştri noi cu o lunăînainte va ajuta la preluarea preşedinţiei sau va reprezenta obstacole suplimentare. (..) Principala îngrijorare e privitoare la încălcarea independenţei justiţiei, la punerea între paranteze la luptei anticorupţie, toate componentele care ţin de domnia legii”, a mai spus Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.