Ludovic Orban, întrebat dacă Florin Cîțu îl mai ascultă: „Este premierul susținut de PNL și luăm deciziile împreună” (VIDEO)

Ludovic Orban, întrebat dacă Florin Cîțu îl mai ascultă: Este premierul susținut de PNL și luăm deciziile împreună (VIDEO)
captura video

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la Botoșani, că în ciuda competiției interne pentru conducere PNL, există cooperare între el și premierul Florin Cîțu.

Întrebat dacă prim-ministrul îl mai ascultă, în contextul în care candidează la rândul său pentru funcția de președinte PNL, Ludovic Orban a răspuns:

“Suntem colegi de partid. Domnul Cîțu este premierul susținut de PNL și luăm deciziile împreună, pe bază de analize, pe bază de studii. Toți membrii PNL sunt liberali, nu există unul mai liberal ca altul”.

De asemenea, Ludovic Orban a respins ideea potriit căreia Florin Cîțu deține mai multe resurse, în calitate de prim-ministru pentru a-și asigura un avantaj în raport cu actualul șef al liberalilor:

“Guvernul, premierul administrează resurse publice, bani colectaţi din impozitele şi taxele cetăţenilor. Resursele publice, banii publici trebuie cheltuiţi în baza legii, în baza programului de guvernare, a priorităţilor care sunt stabilite în programul de guvernare. Dezmint categoric orice fel de încercare de a se spune despre premierul Cîţu sau despre alţi demnitari al PNL că folosesc resurse publice în campania internă”, a declarat Ludovic Orban.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)