Ludovic Orban: Legea salarizării unitare a creat grave discriminări

Ludovic Orban: Legea salarizării unitare a creat grave discriminări

Liderul PNL, Ludovic Orban, a reacţionat după întâlnirea de la Cotroceni dintre preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

El a afirmat marţi că şeful statului a făcut ceea ce trebuia să facă, şi anume să atragă atenţia asupra „disfuncţionalităţilor majore” provocate de legislaţia salarizării bugetarilor.

„Preşedintele a făcut ceea ce trebuia să facă, şi anume să atragă atenţia asupra disfuncţionalităţilor majore care sunt provocate de legislaţia salarizării în domeniul public şi de bulversarea fiscală introdusă prin Ordonanţa 79, Ordonanţa 4 privind supraimpozitarea contractelor part-time, Ordonanţa 60 privind supraimpozitarea firmelor care vor să angajeze persoane cu dizabilităţi, Ordonanţa 82 care a realizat raftul de la Pilonul II de pensii punând în pericol pensiile persoanelor care sunt active astăzi”, a spus Orban, cu privire la concluziile preşedintelui Iohannis după întâlnirea cu premierul Dăncilă şi ministrul Muncii, conform Agerpres.

Ludovic Orban a susţinut că Legea salarizării bugetarilor este una proastă, dovadă fiind modificările aduse acestei legi prin ordonanţe de urgenţă şi prin amendamente la Ordonanţa de Urgenţă de modificare.

„Practic, această Lege a salarizării unitare a creat grave discriminări în sectorul public”, a spus preşedintele PNL.

El a dat exemplu faptul că în domeniul sănătăţii s-au mărit salariile pentru medici, în schimb nu s-au mărit salariile pentru celelalte categorii de personal din sistem, iar creşterea salariilor nete ale funcţionarilor este de maximum 4% pe salariul net, deşi „există zeci de mii, dacă nu cumva sute de mii de angajaţi în sectorul public cărora le-au scăzut salariile”.

„În ceea ce priveşte sectorul privat, şi astăzi aproximativ 30% dintre angajaţi nu au contractele noi de muncă în care să li se majoreze salariile brute pentru că nu se ştie dacă OUG 79 va fi declarată constituţională”, a mai spus Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, context în care a emis un comunicat de presă extrem de critic la adresa guvernului şi a PSD-ALDE pe tema salarizării (Detalii AICI).

Ultima oră
23:19 - Simona Halep, după căsătoria cu Toni Iuruc: A fost o seară de neuitat! / Cel mai frumos cadou primit de sportivă
22:56 - Garda Forestieră Suceava susține că nu a identificat nereguli sau tăieri ilegale de arbori pe fondul forestier unde au fost agresați un activist și doi jurnaliști
22:47 - EXCLUSIV // City Insurance intră în faliment. Ce se întâmplă cu șoferii care au polițe de asigurare RCA
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!