Ludovic Orban: „Nu exclud ca PNL s-o susțină pe Firea pentru Primăria Capitalei” / Despre pericolul „monstruoasei coaliții” la adresa democrației: „Unii au vorbit în declarații oficiale ca și cum nici n-ar mai fi alegeri” (VIDEO)

Ludovic Orban: „Nu exclud ca PNL s-o susțină pe Firea pentru Primăria Capitalei” / Despre pericolul „monstruoasei coaliții” la adresa democrației: „Unii au vorbit în declarații oficiale ca și cum nici n-ar mai fi alegeri” (VIDEO)

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a declarat că nu exclude varianta ca PNL s-o susțină pe Gabriela Firea (PSD) la alegerile pentru Primăria Capitalei. De altfel, fostul premier nu exclude posibilitatea ca „monstruoasa coaliție” dintre PSD și PNL să fie extinsă de la nivel central la local, în perspectiva rundelor de alegeri din 2024.

Orban a mai dat de înțeles că această coaliție e un adevărat pericol pentru democrație, căci deja a încălcat mai multe principii democratice, iar unii lideri ai ei se comportă de parcă alegerile nici n-ar mai avea loc și se văd deja la putere și după 2024.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, în contextul în care, într-un sondaj comandat de PNL, Gabriela Firea ar fi pe primul loc (34%), la mare distanță de competitori, pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024.

Același sondaj îi dă pe locul 2 pe primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), și Ilie Bolojan (PNL), preşedintele CJ Bihor, cu 22% din intențiile de vot, informează G4Media.

Orban: PNL ar putea s-o susțină pe Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei

Despre perspectiva ca Firea să revină la Primăria Capitalei, Ludovic Orban a afirmat: „Doamne ferește! Doamne ferește! Mi-au ajuns patru ani…”.

„PNL face sondaje așa ca să se îmbete cu apă rece… S-au făcut teoretic mai multe sondaje. Am văzut pe un post TV concurent, care era anti-PSD, a ajuns să comande sondaje de opinie de la firma dlui Pieleanu, pe care le-a difuzat pe post, unde tot era dna Firea foarte apreciată și așteptată în București să mai înființeze 23 de companii, să mai dea vouchere de biciclete, să mai îndatoreze Primăria până în cer fără să facă nimic concret în rezolvarea problemelor”, a continuat fostul premier.

Orban a afirmat apoi că „nu l-ar mira” ca PNL să o susțină pe Gabriela Firea pentru a câștiga Primăria Capitalei în 2024.

„Nu m-ar mira sincer ca, la un moment dat, condcuerea PNL să schimbe și denumirea partidului în PSDNL. Perspectiva unei alianțe PSD – PNL inclusiv la locale există, nu neg această probabilitate pentru că, pe măsură ce se vede că PSD taie și spânzură și că șansele PNL sunt tot mai mici să meargă pe propriile picioare în fața electoratului, nu exclud varianta unei alianțe în care PNL o susține pe Firea. Dar ar fi, să nu spun tragic, dar ar fi comic…

Eu am încredere în cetățenii români care simpatizează cu ideile liberale, care au discernământ și spirit critic că se vor mobiliza ca să nu ne trezim iar cu năpasta Firea pe capul bucureștenilor”, a mai afirmat Orban.

„Monstruoasa coaliție” PSD – PNL – UDMR, un pericol pentru democrație

Întrebat dacă 2024, an cu patru rânduri de alegeri, va fi anul alianței PNL – PSD măcar la una dacă nu chiar la toate scrutinele, Orban a răspuns: „E o variantă foarte probabilă care a și fost menționată așa, în mod indiscret, de unii planificatori mai slobozi la gură. Au scăpat porumbelul, ca să apară ei informați, conectați la centrele de putere care fac strategia. Au scăpat porumbelul posibilei pelungiri a monstruoasei coaliții PSD – PNL”.

„Chiar în declarații oficiale mulți au vorbit ca și cum nici n-ar mai fi alegeri, ca și cum cetățenii ar fi și hotărât, numai că puterea aparține tot oamenilor.

După disprețul actualei coaliții față de norme elementare de democrației, e posibil ca unii din actuala putere să gândească așa: ”ce mai trebuie alegeri, că noi suntem suficient de buni și ce să mai hotărască românii?”

50 de localități sunt de peste un an fără primar ales, sunt conduse ilegitim de oameni care nu au primit votul cetățenilor. Guvernul se face că nu vede, nu aude și nu vrea să organizeze alegeri”, a mai declarat Ludovic Orban.

Acesta a mai susținut că Nicolae Ciucă, prin declarația că nu el, ci PNL l-a susținut pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei, practic a recunoscut că n-are nicio legătură cu acest partid: „Și chiar așa e, că nu are nicio legătură cu liberalismul și cu PNL”.

Urmăriți B1TV.ro și pe