Ludovic Orban: Cleptomani comunişti vor să naţionalizeze banii din pilonul II de pensii

Ludovic Orban: Cleptomani comunişti vor să naţionalizeze banii din pilonul II de pensii

Liderul PNL, Ludovic Orban, lansează un atac extrem de dur la adresa Guvernului, în scandalul legat de pilonul II de pensii.

El acuză Executivul că doreşte naţionalizarea banilor din pilonul II de pensii pentru ca oamenii să fie „dependenţi de bunul plac al Guvernului în materie de stabilire a cuantumului pensiei”.

„Cleptomani comunişti vor să naţionalizeze banii din pilonul II de pensii. Primul pas a fost să reducă de la 5,1 la 3,75 procentul de contribuţie la pensia privată (în loc să crească la 6%, conform legii), iar al doilea pas va fi să modifice Legea pensiilor şi să îi determine pe români să nu mai contribuie la pilonul II de pensii.
Reducerea semnificativă a numărului de contribuabili va determina lipsa de interes a administratorilor fondurilor private de pensii de a mai gestiona aceste fonduri (pentru că va deveni nerentabil), iar finalul va fi preluarea de către stat a administrării fondurilor şi tocarea banilor în scopuri electoraliste de moment.
Peste 6 milioane de români care muncesc vor rămâne fără pensia suplimentară la care ar fi avut dreptul ca şi contribuabili la pilonul II de pensii. Ca să rămână dependenţi de bunul plac al guvernului în materie de stabilire a cuantumului pensiei. Nu putem accepta aşa ceva!”, a scris, miercuri, Ludovic Orban, pe pagina sa de Facebook.