Ludovic Orban: Guvernul, încălcând grosolan voinţa românilor, a emis o OUG prin care vrea eternizarea baronilor PSD. O nerușinare! (VIDEO)

Ludovic Orban: Guvernul, încălcând grosolan voinţa românilor, a emis o OUG prin care vrea eternizarea baronilor PSD. O nerușinare! (VIDEO)
Foto: Facebook/ PNL

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că decizia Guvernului de a adopta OUG pe alegerea șefilor de Consilii Județene prin vot uninominal este pur și simplu o nerușinare deoarece sfidează votul românilor de la referendum, precum părerea cvasiunanimă privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Orban a precizat că PNL îi va cere Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să atace această Ordonanță de Urgență la Curtea Constituțională.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”La o săptămână după ce românii, la referendum, au hotărât clar că nu mai vor OUG pe Justiţie şi vor control constituţional al OUG, care să fie declanşat şi de alte instituţii în afara Avocatului Poporului, Guvernul, încălcând grosolan voinţa românilor, emite OUG prin care vrea eternizarea baronilor PSD, prin schimbarea sistemului de alegere a şefilor de CJ.

Această decizie neruşinată, complet neconstituţională contravine voinţei românilor, cât şi voinţei cvasigenerale din societate, care susţine alegerea primarilor în două tururi.

Nu putem înţelege în ce a constat urgenţa adoptării unui astfel de act normativ. Nu putem înţelege de ce nu s-a putut ca la proiectul de lege iniţiat de PNL privind alegerea primarilor în două tururi nu a putut majoritatea parlamentară să vină cu un amandament şi să propună punctul de vedere pe care-l are.

E clar că acest guvern a rămas prizonierul baronilor roşii, a tuturor figurilor de tristă amintire, care și-au ținut comunitățile în sărăcie și care au condus prin abuz și prin amenințare”, a declarat Ludovic Orban.

Ultima oră
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în comeptiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea