Ludovic Orban: ”Există riscul ca României să i se intrezică să exporte carne și produse de carne de porc în UE. Petre Daea a semnat un ordin după învestirea Guvernului PNL” (VIDEO)

Ludovic Orban: ”Există riscul ca României să i se intrezică să exporte carne și produse de carne de porc în UE. Petre Daea a semnat un ordin după învestirea Guvernului PNL” (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, că este posibil ca României să i se interzică exportul de carne și produse din carne de porc în Uniunea Europeană. Totul pentru că fostul Guvern nu și-a respectat angajamentele referitoare la combaterea pestei porcine africane.

”Sunt probleme în fiecare minister, de la Ministerul Finanțelor, la Ministerul Agriculturii. O spun ca să se știe. Există riscul ca României să i se intrezică să exporte carne și produse de carne de porc în Uniunea Europeană. Guvernul s-a angajat că în practică un plan de acțiune cu măsuri, cu termene stabilite pentru combaterea pestei porcine africane. Nu s-a ținut de cuvânt. Evident că cei de la UE au spus «bă, sunteți serioși? Dacă nu luați măsuri clare și nu arătați că vreți cu adevărat să puneți în practică măsurile de combatere a pestei porcine, se va ajunge în situația în care se va interzice»”, a declarat șeful Guvernului.

Totodată, Orban a precizat că fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, ar fi semnat un ordin în acest sens, după ce învestirea Guvernului liberal.

„Daea, care avea în planul de acțiune să semneze un ordin, a semnat ordinul, dar se pare că l-a semnat după învestirea Guvernului. Acum încercăm să aflăm că el nu poate fi publicat în Monitorul Oficial pentru că nu mai vea calitatea de ministru să semneze după votul din Parlament. A semnat un secretar de stat, dar trebuie văzut dacă era delegație. Oricum, târziu l-a semnat”, a mai spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Cine sunt liberalii din Biroul Executiv al formațiunii (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)