Ludovic Orban susține că se lucrează la reglementări care să încurajeze învățământul dual: „Meseria e brățară de aur și acest lucru trebuie să revină ca bază în educația copiilor” (VIDEO)

Ludovic Orban susține că se lucrează la reglementări care să încurajeze învățământul dual: „Meseria e brățară de aur și acest lucru trebuie să revină ca bază în educația copiilor” (VIDEO)
Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că vor fi făcute îmbunătățiri în legislație care să încurajeze îmvățământul profesional și dual. Pentru acestea, vor exista consultări și cu mediul de afaceri și cu școlile. Orban a precizat că numeroase domenii de activitate se confruntă cu un deficit de forță de muncă deoarece, acum 16 ani, „învățământul tehnic și profesional a fost transformat în Cenușăreasă”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre învățământul profesional și dual

„Meseria e brățară de aur și acest lucru trebuie să revină ca o bază în educația copiilor noștri. Acum 16 ani, învățământul tehnic și profesional a fost transformat în Cenușăreasă, și acest lucru generează efecte negative în potențialul de dezvoltare a României.

Refacerea rapidă a învățământului tehnic și profesional va trebui realizată cu implicarea mediului de afaceri în sistemul dual, prin crearea unor școli profesionale, a unor școli tehnice, a unor unor universități care să genereze cu adevărat meseriași competitivi, care să contribuie la dezvoltarea României”, a declarat, miercuri, liderul PNL.

Orban a punctat că e nevoie de reglementări suplimentare pentru a încuraja învățământul dual: „se lucrează. Președintele României e inițiatorul programului România educată, în care sunt stabilite obiective foarte importante inclusiv pentru dezvoltarea sistemului de învățământ tehnic și profesional. Cu siguranță vor veni aceste îmbunătățiri ale legislației și după consultări cu mediul de afaceri și cu școlile”.

Ludovic Orban a mai precizat că în numeroase domeniile există deficit de forță de muncă.

Urmăriți B1TV.ro și pe