Ludovic Orban susține că trebuie descurajată practica unor firme care contestă procedurile de licitaţii doar pentru a bloca investițiile

Ludovic Orban susține că trebuie descurajată practica unor firme care contestă procedurile de licitaţii doar pentru a bloca investițiile

Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a declarat, sâmbătă, că ar trebui simplificate ghidurile de finanţare şi procedurile de obţinere a avizelor pentru proiectele cu finanţare europeană. În plus, firmele care contestă procedurile de licitaţii doar pentru a bloca derularea unor investiţii ar trebui descurajate să mai facă acest lucru.

Ludovic Orban, despre îmbunătățirea legislației privind desfășurarea licitațiilor

Orban a amintit că liberalii au venit cu un proiect de lege care stabilește termene limită pentru acordarea avizelor în cursul autorizării lucrărilor. Totodată, ei intenționează să îmbunătățească legislația, în sensul în care să introducă termene limită pentru acordarea avizelor de către toate entităţile publice care sunt implicate în avizarea proiectelor care beneficiază de finanţări europene. Orban a mai spus că noile modificări ar putea apărea în două – trei luni, informează Agerpres.

Președitele PNL a mai afirmat că e nevoie de îmbunătățirea legislației și în sensul în care să fie descurajate firmele care depun contestaţii fără un fundament economic.

„Am dori ca în legislaţie doar o singură instanţă să se mai poată pronunţa după CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor n.r.), pe parcurs. După aceea, trebuie puţin descurajate aceste contestări care se depun numai ca să blocheze proiectul, de către companii ale căror oferte n-au nicio şansă de a fi câştigate – şi aici trebuie să fie depusă o garanţie care să fie executată dacă este respinsă contestaţia la o procedură de licitaţie. Ca să se înţeleagă: dacă depui o contestaţie neîntemeiată şi pierzi contestaţia respectivă, pierzi bani, pentru că orice contestaţie depusă împiedică, de fapt, realizarea unui proiect. Dacă ea nu este întemeiată, nu este justificată, trebuie să plătească cel care face contestaţia pentru faptul că a ţinut pe loc proiectul respectiv”, a explicat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe