Ludovic Orban: „Tudorel Toader – prietenul puşcăriaşilor. Îl ajută pe Dragnea, dacă va fi condamnat, să facă bani”

Ludovic Orban: Tudorel Toader - prietenul puşcăriaşilor. Îl ajută pe  Dragnea, dacă va fi condamnat, să facă bani

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a lansat miercuri un atac extrem de dur la adresa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.
Orban susţine că Tudorel Toader, prin proiectul de lege care prevede conferirea de despăgubiri şi compensaţii materiale, pentru perioada cât un deţinut a stat în condiţii necorespunzătoare, îl va ajuta pe Liviu Dragnea „să facă bani”, în cazul în care va fi condamnat.

„Am discutat despre un proiect lansat în dezbatere de domnul ministru Tudorel Toader şi am ajuns la concluzia că Tudorel Toader îi pregăteşte terenul domnului Dragnea. Adică îl ajută pe domnul Dragnea, ca şi în cazul în care va fi condamnat şi ajunge la puşcărie, să facă bani.
Vedem că prietenul puşcăriaşilor, Tudorel Toader, în loc să se ocupe de îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, să găsească soluţii reale pentru ca statul român să nu fie condamnat la CEDO, domnul ministru al Justiţiei inventează proiecte de legi în care vrea să îi despăgubească chiar şi pe cei care nu au cerut să fie despăgubiţi cu sume care pot să se ridice până la 500 de milioane de euro”, a declarat Ludovic Orban, conform Agerpres.

Şi senatorul liberal Alina Gorghiu a criticat proiectul, arătând că ministrul Justiţiei a prezentat iniţiativa fără un studiu de impact.
„Deşi, în tot mandatul acesta, nu a reuşit să facă nimic, să iniţieze un proiect sănătos, să demareze vreun lucru în favoarea sistemului penitenciar, astăzi domnul Toader pune în dezbatere publică un proiect prin care aruncăm pe geam, fără să ne ceară nimeni aşa ceva, fără să ne oblige vreo hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului la aşa ceva, mai bine de 500 de milioane de euro şi vă spun că este un impact estimat la momentul acesta, pentru că suma creşte pe măsură ce vor ieşi din închisoare alţi deţinuţi. Vorbesc de sume calculate în acest moment de sindicatul celor din penitenciare. Nu ai voie, domnule ministru, să ieşi în spaţiul public, în dezbatere publică, fără să ai un studiu de impact. Nu ai voie să ieşi, dacă eşti un Guvern responsabil, cu plăţi către infractori care au ieşit din sistemul penitenciar fără să te gândeşti că decizia CEDO îţi impune altceva şi anume să îmbunătăţeşti condiţiile din penitenciare”, a afirmat Gorghiu.

Tudorel Toader a anunțat recent că instituţia pe care o conduce lucrează la un proiect legislativ care prevede că deținuții care au stat în condiții improprii în perioada 2012-2017 vor primi despăgubiri (Detalii AICI).