Parlamentul ar putea alege miercuri un nou Avocat al Poporului. Ludovic Orban: Coaliția va susține un singur candidat. Renate Weber n-a fost avocatul poporului român, ci avocatul PSD și chiar un avocat al diavolului (VIDEO)

Parlamentul ar putea alege miercuri un nou Avocat al Poporului. Ludovic Orban: Coaliția va susține un singur candidat. Renate Weber n-a fost avocatul poporului român, ci avocatul PSD și chiar un avocat al diavolului (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a anunțat că plenul Parlamentului va fi convocat cel mai probabil miercurea viitoare pentru a finaliza procedura de numire a unui nou Avocat al Poporului, funcție lăsată liberă prin revocarea Renatei Weber, despre care fostul premier spune că „n-a fost avocatul poporului român, ci a fost avocatul PSD și avocatul intereselor PSD, și a fost chiar un avocat al diavolului”pentru că „a pus în pericol viața și sănătatea românilor”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Parlamentul alege miercuri un nou Avocat al Poporului. Ludovic Orban, despre Renate Weber și propunerea coaliției

„Am convocat ședința Birourilor permanente reunite ale celor două Camere. Ca urmare a hotărârii Parlamentului de ieri, prin care doamna Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului, poziția a devenit vacantă și Parlamentul are obligația legală de a proceda la desemnarea unui nou Avocat al Poporului. Am stabilit calendarul pentru a vota noul Avocat al Poporului. Depunerea candidaturilor din partea grupurilor parlamentare, cu recomandarea grupurilor parlamentare, cum scrie în lege, se va face până marți, 22 iunie, orele 16, și am stabilit termen de raport pentru Comisiile juridice ale celor două Camere ziua de miercuri, ora 12. În cazul în care se va finaliza raportul Comisiilor juridice, la ora 12 vom avea o nouă ședință a Birourilor permanente reunite pentru a convoca plenul și, cel mai probabil, miercuri, după ședința Birourilor permanente reunite, vom convoca plenul pentru a finaliza procedura legală de numire a noului Avocat al Poporului”, a declarat președintele Camerei Deputaților.

Întrebat cine va fi viitorul Avocat al Poporului, Ludovic Orban a răspuns: „Cine va hotărî Parlamentul”.

Președintele PNL a recunoscut că Fabian Gyula este una dintre propunerile pentru preluarea funcției.

„Veți afla numele candidatului. Va fi un singur candidat susținut de coaliție”, a adăugat liberalul.

Renate Weber a fost demisă de Parlamentprintr-un vot exprimat miercuri în plenul reunit, iar PSD și-a exprimat intenția de a ataca procedura la Curtea Constituțională.

„Sigur că PSD poate să atace la Curtea Constituțională și normal că atacă PSD la Curtea Constituțională pentru că Renate Weber n-a fost avocatul poporului român, ci a fost avocatul PSD și avocatul intereselor PSD, și a fost chiar un avocat al diavolului. Eu v-am spus că motivul principal pentru care eu am susținut demiterea doamnei Renate Weber este că a pus în pericol viața și sănătatea românilor”, a punctat Ludovic Orban.

Președintele PNL spune că au existat argumente suficient de puternice pentru revocarea Renatei Weber.

„Acolo sunt cuprinse mai multe puncte de vedere, am avut o argumentație suficient de puternică. Eu cred că era limpede, era un deznodământ așteptat revocarea doamnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)