Bugetar cu leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru luare de mită

Bugetar cu leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru luare de mită
Foto: Libertatea

Luigi Marius Ciubrei, fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi, se află în arest la domiciliu de opt luni, fiind acuzat de luare de mită. Cu toate acestea, el are o leafă chiar mai mare decât a președintelui României, Klaus Iohannis.

Ciubrei a demisionat din funcția de director, dar instanța i-a dat voie să meargă la muncă, așa că, după o vreme a fost pus consilier managerial al noului director. Leafa lui Ciubrei este de 27.000 de lei pe lună brut. Iohannis a primit luna trecută un salariu brut de 22.800 lei, informează Adevărul.

În aprilie 2018, Luigi Marius Ciubrei, pe atunci director general al APDM, a fost reţinut de procurorii DNA Galaţi pentru luare de mită şi propus spre arestare preventivă. Judecătorii au decis să îi dea acestuia doar arest la domiciliu, situaţie care este menţinută şi în prezent.

Pe 11 iulie 2018, judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis să-i permită lui Ciubrei să meargă la lucru, cu menținerea arestului la domiciliu. Abia în septembrie Ciubrei a demisionat, dar apoi a primit funcţia de ”consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene”. Din această funcție, el primește pe lună de 27.000 de lei brut.

Corpul de Control al Ministrului Transporturilor a făcut o verificare, dar singura concluzie a anchetei interne a fost că Luigi Marius Ciubrei îşi merită leafa mai mare decât a Preşedintelui României, pe principiul prezumpţiei de nevinovăţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”