Macovei, despre alegerea noului procuror general: S-ar putea ca partidele și președintele să facă presiuni pentru numirea unei persoane prietene (VIDEO)

Macovei, despre alegerea noului procuror general: S-ar putea ca partidele și președintele să facă presiuni pentru numirea unei persoane prietene (VIDEO)

Am încredere că Ministrul Justiției va alege noul procuror general în urma unei proceduri transparente și va lua o bună decizie, dar cred că președintele Klaus Iohannis și partidele vor face presiuni pentru a fi numită o persoană apropiată lor, a susținut Monica Macovei, pentru emisiunea EVZ, moderată de Mircea Marian pe B1 TV.

”La întrebarea despre președinte, răspunsul e > . E manevrat sau manevrează partidele sau lucrează cu ele. Evident vrea un al doilea mandat susținut de PSD și PNL și s-ar putea să le facă pe plac, știind că niciun partid parlamentar nu dorește investigații independente.

S-ar putea ca partidele și președintele să facă presiuni pentru numirea unei persoane prietene cu ele, așa cum l-a vrut Ponta pe Nițu, care i-a fost coleg de școală și prieten”, a susținut liderul M10.

Macovei, despre alegerea noului procuror general: S-ar putea ca partidele și președintele să facă presiuni

#DIRECT_ONE_k0lcg6#

”Este foarte important ca această procedură de selecție să aibă criterii clare, trasparente, știute dinainte și care să meargă pe lege. În ultimul raport MCV chiar se spune că este nevoie de criterii clare și prestabilite pentru a-l alege pe cel mai bun, astfel încât ele să nu fie politice sau văzute ca fiind politice”, a mai precizat Monica Macovei.

Declarația a fost făcută după ce Tiberiu Nițu a anunțat că își dă demisia din funcția de procuror general al României, pentru ca imaginea instituției să nu fie afectată de acuzațiile ce i se aduc privind folosirea coloanelor oficiale. (Detalii AICI)