Macovei, despre intenția de a candida la prezidențiale: Dacă dreapta vrea cel mai bun om, este firesc să aibă și să evalueze mai mulți candidați (VIDEO)

Macovei, despre intenția de a candida la prezidențiale: Dacă dreapta vrea cel mai bun om, este firesc să aibă și să evalueze mai mulți candidați (VIDEO)

Eurodeputatul PDL Monica Macovei a explicat, luni, de ce vrea să fie inclusă între candidații care se luptă pentru a fi prezidențiabilul dreptei, precizând că actualitatea politică cere ca dreapta unită să evalueze mai mulți oameni pentru a-l găsi pe cel mai bun.

”Acum este o nouă realitate politică decât în momentul în care s-au făcut alegeri interne în partid. Acum se face o construcție de dreapta și se reevaluează toți candidații partidelor, inclusiv domnul Predoiu, domnul Iohannis, domnul Antonescu sau cine mai este candidat de la PNL sau din alte partide. Deci vorbim despre o cu totul altă realitate, iar eu mă adresez  acestei noi construcții de dreapta care a anunțat că face un proces de selecție a candidatului pentru alegerile prezidențiale și cer să fiu inclusă în acest proces de selecție”, a declarat Macovei pentru emisiunea ”Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV.

Aceasta a precizat că l-a anunțat pe Vasile Blaga despre intenția ei, explicând că acesta a avut o altă opinie față de a sa.

”Eu îmi mențin solicitarea și mă adresez acestei construcții de dreapta pentru că mi se pare firesc să fie mai mulți candidați evaluați și cel mai bun să intre în această cursă pentru că scopul este să-l batem pe Ponta și PSD-ul. Dacă vrei să-l ai pe cel mai bun, este firesc să ai și să evaluezi mai mulți candidați”, a conchis fostul ministru al Justiției.

Monica Macovei vrea să candideze la prezidențiale