MAE: Zvonuri privind o posibilă disociere a Bulgariei de România în aderarea la Schengen sunt nefondate

MAE: Zvonuri privind o posibilă disociere a Bulgariei de România în aderarea la Schengen sunt nefondate
Foto: evz.ro

Ministerul de Externe a infirmat zvonurile potrivit cărora Bulgaria se va disocia de România în timpul procesului de aderare la spaţiul Schengen.

Informaţiile considerate nefondate de partea română, au fost deja infirmate şi de ministerul bulgar de Externe, a precizat omologul său român Andrei Marga.

În opinia oficialului român, cele două ţări dau dovadă de o cooperare excelentă pe toate planurile. România şi Bulgaria au în continuare o poziţie comună pe dosarele europene de interes major, printre care aderarea la spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

„Aceste zvonuri sunt nefondate şi au fost infirmate de ministrul bulgar de externe Nickolay Mladenov cu prilejul vizitei de lucru efectuate la Sofia, vineri, 13 iulie, de ministrul român al Afacerilor Externe, Andrei Marga”, menţionează MAE într-un comunicat, citat de Mediafax.

„Partea bulgară a infirmat speculaţiile de presă potrivit cărora ar fi existat o solicitare privind o disociere de România şi a făcut cunoscut că, în dialogul cu oficialii Comisiei Europene, a solicitat ca progresele să fie evaluate, ca şi până în prezent, pe baza meritelor proprii”, mai susţine MAE.