Magda Bistriceanu, imaginea PSD la ultimele alegeri: „Nu sunt de acord cu suspendarea lui Băsescu. Voi vota împotrivă la referendum”

Magda Bistriceanu, imaginea PSD la ultimele alegeri: „Nu sunt de acord cu suspendarea lui Băsescu. Voi vota împotrivă la referendum”
Foto: kmkz.ro

În timp ce USL-ul face eforturi serioase și chiar înfruntă toată Europa pentru a-l vedea demis pe Traian Băsescu, o membră a PSD pare să nu împărtășească toate convingerile partidului în care activează, ba chiar postează pe Facebook mesaje în favoarea președintelui suspendat.

Într-un interviu pentru revista Kamikaze, Magda Bistriceanu, secretar executiv al PSD Diaspora și „imaginea” partidului la ultimele alegeri prezidențiale a explicat că PSD nu mai este un partid ca în anii ’90, când toți membrii gândeau la fel.

„În calitate de simplu membru am participat la multe acţiuni, am mulţi prieteni în PSD, dar asta nu înseamnă că toţi trebuie să privim lucrurile fără să le judecăm. Eu spre exemplu, nu sunt de acord cu modul în care a fost suspendat preşedintele Băsescu, în 48 de ore să afli că nu vei mai fi şeful statului, e prea mult pentru un stat, care are doar 22 de ani de viaţă democratică. Un stat în care nimic nu este previzibil, este un stat slab, iar eu nu vreau ca România să rămână în ochii celor din afară drept un stat de neluat în seamă, unde democraţia poate fi călcată în picioare de oricine formează o majoritate. Nu l-au suspendat doar pe Traian Băsescu. Au suspendat statul de drept. Au suspendat încrederea în instituții. Au suspendat justiția. Au suspendat România de pe orbita occidentală. Prin urmare voi vota împotriva suspendării, nu neapărat pentru Preşedintele Băsescu, ci pentru a apăra viitorul acestei ţări”, a declarat tânăra.

Întrebată dacă mai sunt și alți social democrați care gândesc la fel ca ea, Magda a răspuns afirmativ, precizând că „șeful statului nu poate fi schimbat precum şeful de la TVR sau Radio”.

Sunt mulţi nemulţumiţi în PSD, doar că nu au curaj să spună ce gândesc. Nu neapărat ar fi pro Băsescu, ci nu sunt de acord cu modul în care a fost dat jos Băsescu în câteva ore. Dacă vom avea un Preşedinte de stânga în următorul mandat şi vin cei de dreapta şi-l suspendă exact după acest scenariu, ce facem atunci, dacă nu vom avea majoritate în parlament. Şeful statului nu poate fi schimbat precum şeful de la TVR sau Radio”, a mai spus Magda Bistriceanu.

Tânăra a vorbit și pe marginea plagiatului premierului Victor Ponta, despre care a spus că este văzut în partid drept un subiect în care acesta este atacat politic.

„Acum mai observ ceva, oamenii nu mai sunt atât de manipulaţi deşi cei din afară au înţeles mult mai bine decât membrii noştri din interior ce periculos este scandalul legat de plagiat. Cred că plagiatul mai mult va conta la alegeri decât asocierea cu fostul preşedinte Iliescu”, a mai spus Magda Bistriceanu.