Mai mulți protestatari de la Universitate, cercetați pentru blocarea intenționată a drumului sau distrugere

Mai mulți protestatari de la Universitate, cercetați pentru blocarea intenționată a drumului sau distrugere
Foto: bucurestifm.ro

De marți, când s-a anunțat întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni, au avut loc în fiecare seară proteste împotriva acestuia în Piața Universității. De fiecare dată, protestatarii au rupt gardul care îi ținea pe trotuar și au blocat Bulevardul Nicolae Bălcescu pentru a își exprima nemulțumirea față de decizia Curții Constituționale.

Acum, unii dintre cei care au protestat ar putea săfie sancționați de forțele de ordine pentru comportamentul lor. Astfel, conform Mediafax, 50 de persoane sunt cercetate pentru că au blocat cu intenție drumul public, tot atâtea amendate pentru tulburarea liniștii locuitorilor și șapte pentru ultraj și distrugere.

Jandarmeria Capitalei, care a asigurat măsurile de ordine publică din timpul manifestațiilor, a afirmat că protestatarii “și-au manifestat opiniile în mod pașnic.” Însă, deoarece unii dintre aceștia au forțat gardul, ducând la intrarea pe carosabil a protestatarilor și, deci, blocarea circulației, s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru 49 de persoane, acuzate că au blocat cu intenție drumul public.

S-au întocmit astfel de acte și pentru distrugere și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, împotriva a șapte persoane.

Iar 50 de persoane au fost amendate cu sume între 200 și 1.000 de lei “pentru tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.”

Ultima oră
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)