Marcel Ciolacu anunță că PSD va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan

Marcel Ciolacu anunță că PSD va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan. De data aceasta, criticile liderului PSD au legătură cu anunțul oficialului guvernamental cu privire la acordarea unui sprijin pentru femiliile medicilor care au murit din cauza infecției cu coronavirus.

Marcel Ciolacu anunță o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii

”Raluca Turcan nu ratează nicio zi pentru a se face de râs!!! Astăzi ne-a povestit cum va face un proiect care să ofere sprijin pentru familiile medicilor care au decedat de coronavirus.

E clar! Doamna Turcan habar nu are nici măcar ce legi a votat! Da, dna Turcan, acum fix un an, în aprilie, ați votat legea PSD prin care familiile medicilor care au pierdut lupta cu virusul să primească o pensie de urmaș egală cu 75% din salariul cadrului medical respectiv.

În loc să vă faceți de râs prin conferințe, mai bine ați aplica legea deja votată și promulgată, dna Turcan! A trecut deja un an de când nu ați aplicat această lege.

Un ministru catastrofă! Asta sunteți! Nu știți nici ce votați. Nu știți nici ce vorbiți. Nu înțelegeți nimic. Nu vă pricepeți la nimic. Plecați urgent acasă!!!

P.S. Și pentru acest motiv, dar și pentru multe altele, vom depune moțiune simplă împotriva ministrului Muncii! Trebuie să plecați acasă! Demisă, dacă nu vă dați seama singură de ce trebuie neapărat să plecați!”, a scris Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

PSD a mai depus până acum moțiuni simple împotriva miniștrilor Sănătății, Economiei și Agriculturii, toate fiind respinse la votul din Parlament.

Marcel Ciolacu anunță că PSD va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan

Precizările ministrului Muncii despre ajutorul acordat familiilor cadrelor medicale decedate din cauza COVID-19

Raluca Turcan a anunțat în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern de miercuri că, în cadrul Executivului se discută despre un proiect de lege prin care să fie sprijinite familiile cadrelor medicale care și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

”Nu luăm în calcul un ajutor special, specific pentru persoanele care au decedat de coronavirus. Există, însă, în discuție un proiect prin care să se acorde un sprijin pentru familie medicilor care au decedat de coronavirus. Acest proiect este, în momentul de față, în discuții între ministerele care trebuie să se pronunțe pe acest proiect”, a declarat Raluca Turcan, răspunzând întrebărilor presei.

Potrivit unei legi adoptate de Parlament anul trecut, în acest moment, urmașii personalului medical decedat din cauza coronavirusului au dreptul la o pensie de urmaș egală cu 75% din cuantumul salarial al cadrelor medicale din momentul decesului.

Raluca Turcan a explicat miercuri seară că proiectul la care s-a referit are ca scop să clarifice aspecte din actul normativ legate de sursa de finanțare a pensiei de urmaș și a ajutorului pentru familie.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”