Marcel Ciolacu anunță că PSD va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan

Marcel Ciolacu anunță că PSD va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan. De data aceasta, criticile liderului PSD au legătură cu anunțul oficialului guvernamental cu privire la acordarea unui sprijin pentru femiliile medicilor care au murit din cauza infecției cu coronavirus.

Marcel Ciolacu anunță o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii

”Raluca Turcan nu ratează nicio zi pentru a se face de râs!!! Astăzi ne-a povestit cum va face un proiect care să ofere sprijin pentru familiile medicilor care au decedat de coronavirus.

E clar! Doamna Turcan habar nu are nici măcar ce legi a votat! Da, dna Turcan, acum fix un an, în aprilie, ați votat legea PSD prin care familiile medicilor care au pierdut lupta cu virusul să primească o pensie de urmaș egală cu 75% din salariul cadrului medical respectiv.

În loc să vă faceți de râs prin conferințe, mai bine ați aplica legea deja votată și promulgată, dna Turcan! A trecut deja un an de când nu ați aplicat această lege.

Un ministru catastrofă! Asta sunteți! Nu știți nici ce votați. Nu știți nici ce vorbiți. Nu înțelegeți nimic. Nu vă pricepeți la nimic. Plecați urgent acasă!!!

P.S. Și pentru acest motiv, dar și pentru multe altele, vom depune moțiune simplă împotriva ministrului Muncii! Trebuie să plecați acasă! Demisă, dacă nu vă dați seama singură de ce trebuie neapărat să plecați!”, a scris Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

PSD a mai depus până acum moțiuni simple împotriva miniștrilor Sănătății, Economiei și Agriculturii, toate fiind respinse la votul din Parlament.

Marcel Ciolacu anunță că PSD va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Raluca Turcan

Precizările ministrului Muncii despre ajutorul acordat familiilor cadrelor medicale decedate din cauza COVID-19

Raluca Turcan a anunțat în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern de miercuri că, în cadrul Executivului se discută despre un proiect de lege prin care să fie sprijinite familiile cadrelor medicale care și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

”Nu luăm în calcul un ajutor special, specific pentru persoanele care au decedat de coronavirus. Există, însă, în discuție un proiect prin care să se acorde un sprijin pentru familie medicilor care au decedat de coronavirus. Acest proiect este, în momentul de față, în discuții între ministerele care trebuie să se pronunțe pe acest proiect”, a declarat Raluca Turcan, răspunzând întrebărilor presei.

Potrivit unei legi adoptate de Parlament anul trecut, în acest moment, urmașii personalului medical decedat din cauza coronavirusului au dreptul la o pensie de urmaș egală cu 75% din cuantumul salarial al cadrelor medicale din momentul decesului.

Raluca Turcan a explicat miercuri seară că proiectul la care s-a referit are ca scop să clarifice aspecte din actul normativ legate de sursa de finanțare a pensiei de urmaș și a ajutorului pentru familie.