Marcel Ciolacu le urează mult succes lui Joe Biden și Kamala Harris. Social-democratul vrea extinderea Parteneriatului Strategic și a comparat planurile noii administrații cu măsurile propuse de PSD

Marcel Ciolacu le urează mult succes lui Joe Biden și Kamala Harris. Social-democratul vrea extinderea Parteneriatului Strategic și a comparat planurile noii administrații cu măsurile propuse de PSD
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu salută preluarea mandatului de președinte al Statelor Unite ale Americii de către Joe Biden. Într-un mesaj în care a comparat planul economic și social al administrației Biden cu măsurile economicepropuse de PSD, el și-a exprimat dorința de extindere a Parteneriatului Strategic bilateral și s-a arătat „convins” că noua majoritate democrată din politica americană va permite SUA să continue rămână un model de democrație.

Marcel Ciolacu (PSD): „Mult succes, Joe Biden și Kamala Harris”

„Salut preluarea mandatului de Președinte al Statelor Unite ale Americii de către Joe Biden.Planul economic și social al noii administrații americane, din care pot învăța și guvernanții din România, se ridică la 1,9 trilioane de dolari și cuprinde printre altele creșterea salariului minim la 15 dolari / oră, acordarea unui sprijin financiar fiecărei familii pentru stimularea consumului, creșterea finanțării pentru campania de vaccinare și educație, proiecte mari de infrastructură și modernizarea economiei. Mai exact măsuri economice propuse și de PSD și atacate în mod repetat de alianța PNL-USR”, a scris Marcel Ciolacu, președintele PSD, miercuri, pe Facebook.

Cel de-al 46-lea președinte al SUA, spune Marcel Ciolacu, și-a propus să joace un rol activ în NATO, „element esențial pentru România”.

„Cel de-al 46-lea președinte al SUA și-a propus ca Statele Unite să revină în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, să revigoreze parteneriatul transatlantic și să joace un rol activ în NATO, element esențial pentru România.Sunt convins că noua majoritate democrată va permite Statelor Unite să continue să rămână un model de democrație și ne dorim ca parteneriatul cu România să fie extins și benefic ambelor părți.Mult succes, Joe Biden și Kamala Harris!”, a mai spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Salut preluarea mandatului de Președinte al Statelor Unite ale Americii de către Joe Biden. Planul economic și social…

Publicată de Marcel Ciolacu peMiercuri, 20 ianuarie 2021

Ceremonia de inaugurare a noii administrații americane are loc miercuri, când Joe Biden va depune jurământul de învestitură în funcția de președinte al SUA. La rândul său, Kamala Harris va deveni vicepreședintă, prima femeie care ocupă această funcție în istoria politicii americane.

La ceremonie au venit mai mulți foști președinți, printre care Barack Obama și George W. Bush. La eveniment ia parte și vicepreședintele în exercițiu Mike Pence.

Donald Trump nu participă la ceremonia de inagurare și a susținut un ultim discurs din postura de președinte, ocazie cu care le-a mulțumit susținătorilor săi și a enumerat câteva dintre realizările administrației pe care a condus-o timp de patru ani.

„Vă iubesc, vă spun asta din adâncul sufletului!Au fost 4 ani fantastici. Vreau să mulțumesc familiei, staff-ului meu! (…) Am reconstruit America”, a declarat Donald Trump, care înainte de plecarei-a lăsat o scrisoare lui Joe Biden în Biroul Oval, ca parte din tradițiile ce marchează trecerea de la o administrație, la alta.

Ultima oră
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile
18:05 - Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19
18:00 - De ce o sfătuiește Mitică Dragomir pe Simona Halep să se retragă din tenis