Marcel Ciolacu: Minciuna stă la Cotroceni și a devenit președinte. Românii s-au săturat să audă că nu sunt bani, când Guvernul PNL îi toacă pe mii de contracte supraevaluate

Marcel Ciolacu: Minciuna stă la Cotroceni și a devenit președinte. Românii s-au săturat să audă că nu sunt bani, când Guvernul PNL îi toacă pe mii de contracte supraevaluate
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, liderul PSD, l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că a abandonat echidistanța ce ar trebui să caracterizeze un șef de stat și a devenit principalul agent electoral al PNL. Ciolacu a mai spus că pe Iohannis nu-l interesează nivelul de trai al românilor, ci doar sărăcirea lor până la punctul în care „care singurii stăpâni ai țării vor fi doar marii îmbuibați de la PNL”. Șeful social-democraților a mai afirmat că românii s-au săturat să li se spună că nu sunt bani pentru creșterea pensiilor, în condițiile în care guvernanții liberali toacă banii pe mii de contracte supraevaluate.

Marcel Ciolacu: „Românii s-au săturat să audă că nu sunt bani și că e criză, dar să vadă că guvernarea liberală toacă banii țării pe mii de contracte supraevaluate”

„Constat cu tristețe, domnule Iohannis, că ați schimbat DEFINITIV haina de Președinte al României cu UNFORMA ELECTORALĂ de Agent-Șef al #PNL. Nu vă interesează #niveluldetrai al românilor, ci mai degrabă sărăcirea populației până în punctul în care singurii stăpâni ai țării vor fi doar marii îmbuibați de la PNL”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Referitor la declarația lui Iohannis, potrivit căreia politica PSD de a păcăli lumea cu legi populiste în Parlament e una de domeniul trecutului, Ciolacu a afirmat: „NU majorarea pensiilor conform LEGII, ci #austeritatea pe care o promovezi dumneata, domnule Iohannis, este de domeniul trecutului! Românii s-au săturat să audă că nu sunt bani și că e criză, dar să vadă că guvernarea liberală toacă banii țării pe mii de contracte supraevaluate. Tot de domeniul trecutului sunt și butaforiile la care participați, cu vizite pe la obiective de infrastructură gen cioturi de autostradă și linii ferate de 3 kilometri, în vreme ce execuția bugetului pe zona de #investiții abia atinge 40%!”.

Marcel Ciolacu, către Klaus Iohannis: „Alături de Orban și gașca lui, i-ați mințit în față pe cei vârstnici, majoritatea cu pensii sub 2.000 de lei”

Marcel Ciolacu l-a mai acuzat pe Klaus Iohannis că a mințit, deoarece a declarat la un moment dat că nu va ezita să reintroducă starea de urgență dacă evoluția epidemiei de coronavirus o va impune, iar acum când situația chiar este așa, nu doar că nu reinstituie starea de urgență, dar mai și insistă pe organizarea alegerilor locale.

Ciolacu a precizat că liberalii au mai mințit și cu alte ocazii: „Când ai mințit, domnule Iohannis? Când spuneai că nu vei ezita să introduci iar #stareadeurgență, dacă va crește numărul de cazuri sau acum, când negi realitatea, fix înainte de alegeri? La fel ai negat și înainte de prezidențiale că nu vei anula majorarea din Legea pensiilor și a văzut tot poporul cum, alături de Orban și gașca lui, i-ați mințit in față pe cei vârstnici, majoritatea cu pensii sub 2.000 de lei! Când le spuneți, oare, adevărul românilor? Când Ministerul Educației transmite o circulară inspectoratelor școlare, decretând urgența trecerii la predarea online sau când negi senin acest scenariu? Când ministrul Sănătății vorbește degajat despre posibilitatea unui nou “lockdown” sau când revine și spune că nu îl ia în calcul?”.

„Poporul român are o vorbă: “Minciuna stă cu Rege la masă“! Azi, din păcate, Minciuna stă la Cotroceni și a devenit Președinte!”, a mai scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.