Marcel Ciolacu speră că majorarea pensiilor va fi votată de PMP, UDMR, Pro România, ALDE și independenți

Marcel Ciolacu speră că majorarea pensiilor va fi votată de PMP, UDMR, Pro România, ALDE și independenți
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, liderul social – democraților sper că reprezentanții PMP, UDMR, Pro România, ALDE și independeți vor vota marți, 22 septembrie, creșterea punctului de pensie cu 40%, scrie Agerpres.

„Vom intra mâine în plenul reunit cu proiectul de rectificare şi vom face modificările ca legile votate în parlament, e o lege votată, să se respecte, respectiv să fie mărite pensiile cu 40%. Am auzit şi eu guvernatorul Băncii Naţionale, care a spus că s-au împrumutat aproape 7 miliarde de euro în şapte luni, respectiv un miliard de euro pe lună. Să vină să ne spună unde sunt aceşti bani şi de ce nu avem bani să mărim pensiile. (…) Eu cred că liderii atât PMP, cât şi UDMR, Pro România mi-a confirmat, domnul Tăriceanu a zis că votează în continuare… Am avut discuţii şi cu minorităţile, sper că sunt consecvenţi în continuare, au votat şi data trecută mărirea pensiilor cu 40%”, a declarat Marcel Ciolacu luni, la TVR.

Totodată, liderul social – democraților susține că existe bani. Întrebat în timpul emisiunii de la TVR dacă există bani pentru creșterea punctului de pensie cu 40%, acesta a răspuns: „Bineînţeles că sunt”.

Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a anunțat și într-o postare pe Facebook faptul că în cursul zilei de marți, se va vota în Parlament „creșterea pensiilor conform legii”, cum a declarat președintele social – democraților în mediul online.

Parlamentul se reunește marți pentru rectificarea bugetară

Reamintim că Senatul și Camera Deputaților se vor reuni marți, într-o ședință de plen comun, pe ordinea de zi fiind și modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului PNL privind rectificarea bugetară. Executivul a decis creșterea pensiilor cu 14% și amânarea cu un an a majorării salariilor în cazul profesorilor. PSD, însă, insistă ca pensiile să fie majorate cu 40%, cum prevede legea pe care tot el a votat-o, iar salariile profesorilor să crească din acest an.

În Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament, PSD a reușit încă de săptămâna trecută să treacă mai multe amendamente la rectificarea buegtară, ce au un impact major asupra bugetului: creșterea pensiilor cu 40%, majorarea salariilor pentru profesori, bani mai mulți pentru Catedrala Mântuirii Neamului, buget mai mare pentru Camera Deputaților și alocarea a 400 de milioane de lei pentru programul Start Up Nation. De asemenea, comisiile au mai votat ca suma alocată de Guvern pentru autoritățile locale să crească de la 2,1 miliarde la 3,6 miliarde.