Marcel Ciolacu (PSD): O treime din angajații din zona privată a României sunt plătiți cu salariul minim pe economie

Marcel Ciolacu (PSD): O treime din angajații din zona privată a României sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că 1,7 milioane de persoane din sectorul privat sunt remunerate cu salariul minim pe economie, în România, și că acesta este o formă de protecție socială și un instrument pentru a ajuta oamenii care sunt apți de muncă, dar care nu au nicio calificare.

O treime din angajații din zona privată a României sunt plătiți cu salariul minim pe economie, a precizat Marcel Ciolacu, președintele PSD

„Salariul minim pe economie este un instrument să ajuţi oamenii apţi de muncă fără nicio calificare. Pentru aceasta este salariul minim. Este o formă de protecţie socială. A terminat un tânăr liceul, nu a luat Bac-ul, nu are nicio calificare, îl angajez cu salariul minim. Pe urmă trebuie să găseşti pârghii să stimulezi IMM-urile, companiile să îi facă o calificare omului. Meseriile în ziua de astăzi care nu necesită o calificare sunt foarte puţine. Ştiţi câţi români sunt plătiţi cu salariul minim pe economie în acest moment în sectorul privat? 1.700.000, o treime din angajaţii din zona privată a României. (…) Am folosit tot timpul şmecherii să păcălim oamenii şicând vor ajunge la pensie vom avea aceste discuţii că pensionarii nu mai rezistă, pentru că i-am păcălit şi continuă să fie păcăliţi o perioadă lungă şi să iasă cu nişte pensii derizorii”, a declarat liderul social-democraților miercuri la România TV, porivit Agerpres.

Marcel Ciolacu s-a arătat de părere că în Planul Național de Redresare și Reziliență trebuia cuprinsă și o reformă privind salariul minim.

„O astfel de reformă trebuia prinsă în PNRR, sustenabilă şi să demonstreze oamenilor că, domnilor, noi închidem un ciclu. A luat compania un tânăr care nu are calificare. Îi dai termen 12- 24 de luni să îi faci o calificare. Tu, stat, suporţi această calificare sau costurile acestei calificări şi pe urmă respectivul se încadrează peste salariul minim”, a mai spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.