Marcel Ciolacu: „Se va crea un dialog între partide pentru modificarea Constituției. Aceasta nu ține de coaliția de guvernare. Trebuie implicați mai mulți factori și toate partidele”

Marcel Ciolacu: Se va crea un dialog între partide pentru modificarea Constituției. Aceasta nu ține de coaliția de guvernare. Trebuie implicați mai mulți factori și toate partidele
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu a declarat marți că reprezentanții PSD și PNL se vor întâlni pentru uniformizarea programului de guvernare: „Se va face echipa care să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare ale PNL și PSD, dar va fi o întâlnire și cu UDMR și minoritățile”.

Noi negocieri între PNL și PSD

În ceea ce privește împărțirea ministerelor, Marcel Ciolacu a atras atenția că trebuie respectate ponderile parlamentare: „Să respectăm ponderile parlamentare pentru că nu există niciunde în lume o altfel de măsură”.

Acesta a respins varianta ca PNL să preia mandatul de prim-ministru, dar și portofoliul finanțelor. În ceea ce privește modificarea Constituției, Marcel Ciolacu a precizat:

„Nu cred că asta este prioritatea românilor, dar se va crea un dialog între partide pentru modificarea Constituției. Aceasta nu ține de coaliția de guvernare, trebuie implicați mai mulți factori și toate partidele”.

PNL și PSD vor negocia pentru formarea noului guvern

Conducerea PNL a decis începerea negocierilor cu PSD pentru formarea noului guvern. Liderii liberali au discutat pe această temă mai multe ore. Au fost 22 de voturi împotriva acestor negocieri.

Propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru ar trebui să fie Marcel Ciolacu, a declarat Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele social-democraților, răspunzând la o întrebare pe care a primit-o în conferință desfășurată vineri la sediul central al partidului.

Deocamdată însă cele două partide nu au anunțat oficial ccum vor fi distribuite funcțiile cheie în noul guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe